Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

2G Simkaart

Wil je een 2G data simkaart voor jouw M2M of IoT oplossing?

2G simkaarten bieden toegang tot mobiele netwerken van de tweede generatie, ook bekend als GSM (Global System for Mobile Communications). Hoewel 2G-netwerken langzaam verdwijnen en vervangen worden door snellere technologieën zoals 3G, 4G en 5G, zijn er nog steeds gebieden waar 2G-netwerken actief zijn en worden gebruikt, vooral in minder ontwikkelde regio's en voor bepaalde toepassingen zoals Machine-To-Machine communicatie (M2M). Op deze pagina geven wij meer informatie over 2G simkaarten en ons aanbod hiervan.

Intro

Bekijk hieronder jouw 2G oplossingen

Data Simkaart EUROPA
Voordelig internationaal internet door heel Europa via meerdere providers!

Data Simkaart WERELD
Mobiel internet in 71 landen (Europa + Noord-Amerika + Zuid-Amerika + Oceanië + Azië + Afrika + Midden-Oosten)
Data Simkaart LATIJN-AMERIKA
Dekking in 11 Latijns Amerikaanse landen. Je hebt internet in 95% van Zuid-Amerika.

2G simkaart kopen

Een 2G simkaart kopen die onbeperkt houdbaar blijft, en waarvan de data minstens 1 jaar geldig is (plus optie tot data meenemen door minstens eenmalig per jaar op te waarderen)? Kies voor een XIPO CONNECT simkaart! Bekijk hier onze verschillende simkaarten die de 2G functionaliteiten hebben:

Waarom een 2G simkaart via prepaid?

Door de verschillende voordelen zoals geen vaste kosten, 365 dagen houdbare data en voordelige 2G bundels ben je altijd voorzien van een sterk en stabiel netwerk. De 2G simkaarten worden geleverd in een 3-in-1 formaat, waardoor deze geschikt zijn voor verschillende toestellen en apparaten. Bekijk hier alle voordelen van de XIPO CONNECT prepaid 2G simkaarten:
Geen vaste kosten
Zelf bepalen wanneer je opwaardeert via prepaid
Keuze uit verschillende databundels
Simkaart onbeperkt houdbaar
Data 365 dagen houdbaar
Lage tarieven

Waar moet ik opletten bij 2G prepaid simkaarten?

Doordat 2G data simkaarten van de tweede generatie en dus verouderd zijn. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het gebruik hiervan.

  • Snelheid en connectiviteit van de data simkaarten.

De datasnelheden op 2G-netwerken zijn relatief traag in vergelijking met de nieuwe 4G en 5G netwerken, meestal variëren deze tot 40-100 kbps voor GPRS (General Packet Radio Service) tot maximaal 384 kbps voor EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution). Dit maakt het minder geschikt voor het streamen van video’s.

  • Lagere kosten.

Doorgaans zijn de kosten van 2G lager dan de snellere 4G- en 5G netwerken vanwege de beperkte functionaliteiten en lagere datasnelheden.

  • Populair bij diverse toepassingen.

Ondanks de lagere snelheden blijft de 2G data simkaart populair en relevant voor diverse toepassingen waaronder IoT apparaten. Deze data simkaarten worden namelijk veelal toegepast in alarmsystemen, GPS trackers, slimme meters en vele andere apparaten.

  • Beperkingen van 2G simkaarten.

Het is wel raadzaam om er rekening mee te houden dat 2G data simkaarten mogelijke beperkingen hebben vanwege de verouderde technologie waardoor sommige moderne applicaties of websites niet goed functioneren of helemaal niet werken op een 2G netwerk vanwege de beperkte datasnelheid en compatibiliteit.

Als je overweegt een 2G data simkaart te gebruiken, is het belangrijk om de dekking en beschikbaarheid van 2G-netwerken in jouw specifieke regio te controleren. Ook is het goed om te overwegen of de datasnelheid en functionaliteit voldoen aan de eisen van de apparaten of toepassingen waarvoor je de simkaart wilt gebruiken. Bij onze Europa data simkaarten bieden wij landelijke dekking via het netwerk van KPN. Hierdoor heb je door het hele land 2G dekking.

Waarom een 2G simkaart gebruiken?

Het gebruiken van 2G simkaarten kan om verschillende redenen zinvol zijn. Bekijk hieronder voor welke toepassingen 2G zinvol kan zijn:
Werking met oudere apparaten (zoals oudere mobiele telefoons)
Beschikbaarheid in afgelegen gebieden
Back-up of noodcommunicatie
Gebruik in GPS & GPRS trackers
Alarmsystemen en beveiliging
Andere IoT & M2M apparaten die via 2G werken

Welke simkaart is geschikt voor 2G?

Bij XIPO CONNECT hebben wij verschillende simkaarten die geschikt zijn voor 2G verbindingen.
Dit zijn al onze internationale data simkaarten, zolang het land van herkomst 2G ondersteunt zal onze simkaart via 2G werken. Mocht je gebruik willen maken van 2G in Nederland dan is het belangrijk dat je de Europese data simkaart gebruikt. Onze Nederlandse simkaart zal niet werken in Nederland via 2G, omdat deze alleen op Odido staat aangesloten (bij Odido staat 2G uit, terwijl 4G en 3G wel aan staan). Op onze Europese simkaart is ook KPN aangesloten, hierdoor kunnen we hiermee wel 2G aanbieden (KPN heeft 4G en 2G aan staan, maar 3G uit staan).

Hieronder nog een overzicht van de meest geschikte 2G simkaart op basis van de locatie waar je deze wilt gebruiken:

In welk gebied gebruik ik 2G?Welke simkaart?
EuropaData simkaart Europa
Noord-AmerikaData simkaart Europa
Latijn- en Zuid-AmerikaData simkaart Latijn-Amerika
Overige gebiedenData simkaart Wereld