Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Internet op de Camping (WiFi / MiFi)

Wil je altijd internet op de Camping en jouw eigen Camping WiFi?

Camping internet of het WiFi signaal van de camping heeft niet altijd de beste verbinding. Wij hebben hier speciale oplossingen voor ontwikkeld met onze mobiele internet verbindingen via speciale Camping Data Simkaarten, Mobiele WiFi (MiFi) routers en internet dongels! Welke oplossing past het beste bij jou?

Leuk weetje: Wij hebben specifieke internet oplossingen voor zowel Nederlandse campingvereningingen als internet voor campings in het buitenland.

Intro

Bekijk hier jouw

camping internet oplossingen

MiFi Router + Data sim
MiFi + Data simkaart: Router met een van onze simkaarten, ideaal voor het aansluiten van meerdere apparaten in buitengebieden.
Prepaid Data Simkaarten
Data 1 jaar onbeperkt geldig, verschillende simkaarten met gevarieerde dekking (o.a. NL & Europa), meerdere providers per dekkingsland.
Data Only Abonnementen
Abonnementen voor NL & Europa, databundels of onbeperkt internet, hoogste FUP van Nederland, geen snelheidsverlagingen.
Dongel + Data sim
Een dongel inclusief data simkaart (NL only of Europa simkaart) is een geschikte oplossing voor stabiel internet op je laptop of TV.
CAMPING INTERNET in NEDERLAND

Super voordelig internet op Nederlandse Campings

Houd het heft in eigen hand en profiteer van een unieke prepaid data simkaart. De prepaid Data Bundels zijn erg goedkoop en qua prijs vergelijkbaar met die van een sim only abonnement.

CAMPING INTERNET in heel EUROPA

Dekking & Bereik door HEEL EUROPA door meerdere providers tegelijk!

Altijd bereik in heel Europa, doordat wij Meerdere lokale mobiele providers hebben aangesloten per land! Deze simkaart heeft tevens een super dekking in heel Noord-Amerika (VS & Canada)!

GEEN Contract, GEEN abonnement!
Wij werken met goedkope prepaid Data Bundels! Geen vaste kosten, Geen contracten, Alles in eigen hand. Betaal alleen voor wat je verbruikt!
Alle data bundels = Onbeperkt houdbaar!*
Dit is uniek. Normaliter zijn internetbundels maximaal 1 maand houdbaar. Wij geven jou een houdbaarheid van maarliefst 1 jaar! *bij het toevoegen van een nieuwe databundel wordt je huidige data weer verlengt met een jaar! Kortom, een hybride onbeperkt houdbare databundels!
ONBEPERKT HOUDBARE simkaart!
Normale simkaarten verlopen en worden gedeactieveerd na 3 tot 6 maanden. Onze simkaarten VERLOPEN NOOIT! Gooi ze gerust in de kast en gebruik ze volgend jaar weer!
Perfect voor in een MiFi router! (Mobiele WiFi)
WiFi op de camping kun je prima verzorgen via een data simkaart in je mobiele telefoon of een data sim in een MiFi router! Sluit tot 10 apparaten aan op jouw WiFi signaal vanuit je MiFi router (Mobiele WiFi).
Snel 4G netwerk, wat zelfs werkt "tussen de bomen"
WiFi van de camping zelf is vaak gevoelig voor de aantal gebruikers + de afstand tot de router + bomen, bossen, struiken en gebouwen. Met een data sim + MiFi router kun je een perfecte 4G WiFi verbinding tot stand brengen.
Goedkope internet tarieven in Nederland en EU
De tarieven van de NL Only sim en de EU sim verschillen. Ze zijn beide goedkoop geprijst, maar het is een ander product.Weetje: data voor de NL ONLY sim is wel 7-8x zo goedkoop dan de EU sim. Blijf je in NL? Kies dan vooral voor de NL only data sim! De EU tarieven zijn ook super goedkoop wanneer je dit vergelijkt met andere internationale data roaming simkaarten.
Premium Quality

VERGELIJK de twee XIPO CONNECT data simkaarten voor jouw camper

Welke simkaart is het meest voor jou geschikt?

Vergelijk:
Data sim NL
Data sim Europa
Data per MB

Wat zijn de tarieven per MB?

Vanaf €0,00059
Vanaf €0,006
Dekkingslanden

Waar heb ik dekking met de simkaart?

Nederland
37 landen
Nederlandse netwerken

Welk mobiel netwerk is aangesloten in Nederland?

Odido (T-Mobile)
KPN + Odido (T-Mobile)
Eenmalige instellingen?

Moet de simkaart in een apparaat worden ingesteld?

Nee (Plug & Play)
APN + Dataroaming (eenmalig)
Houdbaarheid Simkaart

Hoelang is de simkaart geldig?

Onbeperkt
Onbeperkt
Houdbaarheid Data

Hoelang is data houdbaar?

365 dagen + Meenemen
365 dagen + Meenemen
Made by pixfort team

Dit zeggen XIPO CONNECT klanten over onze simkaart voor camping internet

Rated 4.9 of 5
Internet op de Camping (WiFi / MiFi)

Geweldige oplossing voor mijn camping bezoek in Frankrijk. Handig portaal. Bedankt voor de goede service.

Joseph
via prepaidsimkaart.net
Internet op de Camping (WiFi / MiFi)

Door slechte Wi-Fi op de camping uitgekomen op deze oplossing. Zo heb ik toch mijn eigen prive netwerk en ben ik niet afhankelijk van de drukte op het netwerk, ik deel namelijk mijn wachtwoord met niemand.

Fouad
via xipoconnect.nl
Internet op de Camping (WiFi / MiFi)

Geniale data simkaart! Ik gebruik het voor op de camping en wauw ik wou dat ik het 3 jaar geleden wist dat dit bestond.

Cees
via prepaidsimkaarten.nl

Camping internet:
Welke mogelijkheden zijn er?

Van WiFi-netwerken of satelliet internet tot MiFi-routers, persoonlijke hotspots en mobiele abonnementen: tegenwoordig zijn er veel opties wanneer je op zoek bent naar internet op de camping. Waar je precies voor kiest, of voor welke combinatie, is afhankelijk van je eigen voorkeuren op het gebied van internetgebruik.

Over het algemeen is er vandaag de dag een verschuiving te zien naar internet op de camping via persoonlijke verbindingen, omdat dit veiliger, stabieler en sneller is. Een veelvoorkomende combinatie is een MiFi router met simkaart.

Hieronder lichten we de verschillende mogelijkheden toe.

blije campeerders met xipo connect camping internet

blije campeerders met xipo connect camping internet

Van WiFi-netwerken of satelliet internet tot MiFi-routers, persoonlijke hotspots en mobiele abonnementen: tegenwoordig zijn er veel opties wanneer je op zoek bent naar internet op de camping. Waar je precies voor kiest, of voor welke combinatie, is afhankelijk van je eigen voorkeuren op het gebied van internetgebruik.

Over het algemeen is er vandaag de dag een verschuiving te zien naar internet op de camping via persoonlijke verbindingen, omdat dit veiliger, stabieler en sneller is. Een veelvoorkomende combinatie is een MiFi router met simkaart.

Hieronder lichten we de verschillende mogelijkheden toe.

Data simkaart
Een data sim voor gebruik in de camping wordt steeds populairder. Een dergelijke simkaart zorgt voor een internetverbinding, zonder dat je rekening hoeft te houden met betalen voor belminuten en sms’jes. Bovendien maak je met onze simkaarten gebruik van lang houdbare bundels. Dit type internetverbinding moet nog wel worden gecombineerd met een apparaat, zoals een tablet of MiFi router. Je kunt een data simkaart plaatsen in ieder apparaat dat via het internet werkt. Zo heb je altijd een oplossing voor internet op de camping.
MiFi op de camping
Steeds meer mensen kiezen voor het gebruiken van een MiFi router op de camping. Het grootste voordeel hiervan is dat er 10 of meer apparaten tegelijkertijd gebruik kunnen maken van hetzelfde internet via de MiFi router, waardoor je een oplossing hebt voor het hele gezin. Bovendien is deze draadloos te gebruiken. Houd met MiFi routers rekening met de afstand tot een apparaat. Als de router in de camping zit, kun je niet te ver weg gaan, omdat je dan je verbinding verliest. Gemiddeld heeft een MiFi router een bereik van ongeveer 10 tot 15 meter.
Dongel met simkaart
Op de camping gebruik maken van je laptop voor internet? Via een dongel (waar een simkaart in zit), heb je direct 4G internet op je apparaat. Dongels zijn vooral populair voor laptops, maar ook geschikt voor bepaalde tablets en televisies. De aanschaf van een dongel is goedkoper dan bijvoorbeeld een MiFi router. Houd er wel rekening mee dat een dongel één apparaat voorziet van mobiel internet. Velen vinden het fijn dat een dongel klein is en dus eenvoudig mee te nemen is.
WiFi van de camping (openbaar netwerk)
Op de camping zelf is er vaak WiFi beschikbaar, gratis of tegen betaling. Zoals de meeste campinggangers echter weten, is de kwaliteit van deze netwerken echter meestal niet al te best. Dit maakt (openbare) camping WiFi netwerken minder geschikt voor wanneer je stabiel internet wilt. Bovendien zijn dergelijke WiFi netwerken minder goed beveiligd. WiFi extenders / versterkers worden soms ingezet om het signaal van de camping WiFi te verbeteren. Deze zijn echter nog altijd afhankelijk van de oorspronkelijke WiFi-kwaliteit.
Satellietschotel
Via een satellietsysteem is het mogelijk een eigen internetverbinding in je camper te installeren. Een satellietsysteem moet worden gecombineerd met een internetabonnement. Deze verbinding zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van mobiele zendmasten en WiFi-netwerken. Wel is satelliet internet een dure investering, kost het meer tijd, en is er meer technische kennis nodig. Bovendien kan er meer latentie (vertraging) optreden. Al met al is het dus niet de eenvoudigste (of goedkoopste) oplossing voor internet op de camping.
Mobiele aansluiting (Met of zonder hotspot)
Via een prepaid simkaart of sim only abonnement kun je op de camping gebruik maken van je 4G verbinding (mobiele data) om toegang tot het internet te hebben. Hoewel dit een eenvoudige oplossing is, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden, zoals sneller dataverbruik van je abonnement en eventuele kosten buiten je bundel. Via een hotspot kun je meerdere apparaten verbinden met je mobiele aansluiting. Houd dan wel rekening met hoog dataverbruik en een hogere batterijverbruik.

Hoeveel data heb ik nodig op de camping?

Voordat je een geschikte oplossing en databundel kunt kiezen, is het natuurlijk goed om te weten hoeveel data je nu eigenlijk ongeveer nodig hebt. Doordat dataverbruik afhankelijk is van meerdere factoren, kun je pas een goede schatting maken wanneer je weet op welke manier je gebruik gaat maken van het camping internet.

Ben je lichtverbruiker en gebruik je data op de camping voor toepassingen als het nieuws lezen, het internet browsen, e-mails lezen en beantwoorden & soorgelijke activiteiten? Dan heb je aan 1 tot 2 GB per maand al ruim voldoende.

Ga je echter ook filmpjes kijken, en/of tv kijken via het internet? Zijn er meerdere apparaten die tegelijk gebruik maken van de data, bijvoorbeeld via een MiFi router? Kies dan voor 5 GB of meer per maand.

Hieronder zie je een tabel met de meest gebruikte apparaten en toepassingen op de camping en de bijbehorende dataverbruik. Op basis hiervan kun je een goede schatting maken van hoeveel data je (per periode) nodig hebt.

App / ToepassingDataverbruik (Uur / Eenheid)
YouTube315 MB (laagste 360p kwaliteit) tot 15.8 GB (hoogste 2160p 4K kwaliteit) per uur.
Gemiddelde verbruik: 1.5 GB (720p) tot 2.5 GB (1080p) per uur.
NetflixLage kwaliteit: 300 MB per uur
Normale kwaliteit: 700 MB per uur
Hoge kwaliteit: 2 GB per uur
Ultra HD: 7 GB per uur
Chrome (Browsen)0,2 MB tot 0,5 MB per pagina
MiFi RouterAfhankelijk van aantal apparaten die aangesloten zijn en apps / toepassingen die worden gebruikt.
Televisie kijkenSD: 1 GB per uur
HD: 3 GB per uur
WhatsAppTekstberichten: 1 tot 2 Kb per bericht.
Afbeeldingen: 1 tot 2 MB per foto.
Voice-memo: gemiddeld 100 Kb tot 1 MB per voice-memo. Video: gemiddeld 5 tot 10 MB per video.
Bellen: 30 tot 72 MB per uur.
Videobellen: 180 MB tot 300 MB per uur.
E-mail0,05 MB per bekeken / verstuurde e-mail zonder bijlage.
0,5 tot 2 MB per bekeken / verstuurde e-mail met bijlage.
SpotifyAudiokwaliteit Normaal: 42 MB per uur.
Hoog: 72 MB per uur.
Extreem: 144 MB per uur.
Instagram100 MB per uur
Downloaden van apps7 MB per app
Navigatie (Auto / Telefoon)10 tot 20 MB per uur

Dataverbruik verminderen? Tips & Tricks!

Voor de meeste campinggangers geldt een verhoogd gebruik van data, omdat er op vakantie lekker gebruik wordt gemaakt van het internet. Ongeacht van welke soort internetverbinding je gebruik maakt, kun je via een aantal handige tips & tricks je dataverbruik verminderen. Hieronder noemen we er drie:

  • Automatische updates uitschakelen: Schakel op de apparaten die gebruik maken van het internet automatisch updaten uit. Er wordt dan niet gebruik gemaakt van de data van je camping internet oplossing voor updates. In de instellingen van een apparaat kun je vaak automatische updates uitzetten.
  • Databesparing instelling: Op veel apparaten kun je ‘Databesparing’ aanzetten. Dit zorgt er onder andere voor dat apps op de achtergrond geen data kunnen gebruiken, en dat gegevens worden gecomprimeerd. 
  • Content vooraf downloaden: Kijk je ernaar uit om bepaalde films en/of series te kijken tijdens je vakantie? Download deze alvast thuis, zodat je ze offline kunt bekijken! Hiermee bespaar je veel data op je camping internet. Meerdere diensten, zoals Netflix, bieden deze optie gewoon aan.
New Release

TV kijken in de camper via internet?

Het is altijd fijn om de optie te hebben om op de camping televisie te kunnen kijken. Het is aangeraden om rekening te houden met hoog dataverbruik. Vooral op hoge kwaliteit televisie kijken via het internet verbruikt relatief veel data.

Wil je op de camping tv kijken, dan zul je er snel achter komen dat hiervoor meerdere oplossingen bestaan. Zo kun je een satellietschotel ook inzetten voor tv kijken, of kun je gebruik maken van een kabelverbinding in de camper.

Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om online TV te kijken. Dit gaat via het internet en hiervoor heb je dus geen aparte televisieaansluiting meer nodig. Je kunt televisie kijken via een ander apparaat, zoals je smartphone, of direct via je TV. Lees verder voor een toelichting van beide manieren.

Er zijn twee primaire manieren om in de camping televisie te kijken via het internet:

1. Streaming via je laptop, tablet of telefoon
Televisieprogramma’s zijn tegenwoordig online te bekijken door in te loggen via de website (of app) van je provider of een televisienetwerk. Je kunt dus een van de apparaten die verbonden zijn met je camping internet gebruiken om daarop televisieprogramma’s te bekijken. Populaire voorbeelden van TV kijken via applicaties zijn Ziggo GO, KIJK, NLZIET en NPO Start.
2. Op de televisie via een dongel
Wil je toch echt op de televisie kijken, maar wel via het internet? Dat kan door middel van een 4G USB Dongel met simkaart. Deze dongel moet je als soort ‘modem’ zien die internettoegang mogelijk maakt. Plaats de dongel in de TV en maak verbinding met het netwerk van de dongel via de netwerkinstellingen van de televisie.
“Wij willen graag Zorgeloos internet op de camping & Alles in eigen beheer!”

Een Toelichting van onze Camping Internet oplossingen

Lees hieronder meer over onze oplossingen en de belangrijkste voordelen.

Data Simkaart Europa

Heb je al een MiFi router, of een ander apparaat, en ben je op zoek naar een geschikte simkaart? Kies dan voor deze losse XIPO CONNECT simkaart, waarmee je in heel Europa en Noord-Amerika dekking hebt. Ideaal voor campings in het buitenland en voor rondreizen!
Image link
Dekking in 37 landen
Ideaal voor campings in het buitenland
Voordelige data vanaf €0,006 per MB
Voordelig internet in heel Europa + Noord-Amerika
Onbeperkt houdbaar
Altijd te gebruiken op campings, nu en later
Eenvoudig online opwaarderen
Bepaal zelf waar en wanneer je opwaardeert

Data Simkaart Nederland

Op zoek naar een losse simkaart voor gebruik in Nederlandse campings? Wij raden onze Data Simkaart Nederland aan. Deze heeft landelijke dekking in heel Nederland tegen de voordeligste tarieven (vanaf €0,000599 per MB). Zo heb je de goedkoopste oplossing voor camping internet in heel Nederland!
Image link
Landelijke Nederlandse dekking
Dekking in heel Nederland via het stabiele T-Mobile netwerk
Goedkope data vanaf €0,00059 per MB
Goedkoopste prepaid data van heel Nederland
Onbeperkt houdbaar
Altijd te gebruiken op campings, nu en later
Eenvoudig online opwaarderen
Bepaal zelf waar en wanneer je opwaardeert

MiFi router met simkaart

De beste alles in 1 oplossing voor internet op de camping: onze MiFi router met simkaart. Hiermee ben je voorzien van een volledige oplossing voor internet op maximaal 10 apparaten. Maak gebruik van snel 4G internet via onze data sim in de MiFi router! We leveren een MiFi router in combinatie met onze Data simkaart Europa óf Data simkaart Nederland (eigen simkaart keuze).
Image link
Sluit tot 10 apparaten aan
Voorzie meerdere personen en apparaten van internet
XIPO CONNECT Data simkaart
Onbeperkt houdbare simkaart & voordelig internet
Krachtige 3000mAh batterij
10 uur werktijd, tot 700 uur standby
MiFi met display
Handige LCD display voor informatie & instellingen

Dongel met simkaart

Onze dongel met simkaart is een ideale alles in 1 oplossing voor internet op je laptop, tablet, televisie of desktop. De sim plaats je in de dongel, waarna deze in je apparaat kan worden geplaatst. Zo heb je een stabiele internetverbinding op de camping. We leveren een 4G dongel in combinatie met onze Data simkaart Europa óf Data simkaart Nederland (eigen simkaart keuze).
Image link
4G Dongel
Stabiel en snel internet via het mobiele 4G-netwerk
XIPO CONNECT Data simkaart
Onbeperkt houdbare simkaart & voordelig internet
Windows en macOS
Ondersteuning voor de bekendste besturingssystemen
Klein en draagbaar
Licht, klein, en eenvoudig overal mee te nemen

Veelgestelde vragen over Internet op de Camping

Hier lees je vragen die wij vaak ontvangen over camping internet en het gebruiken van onze simkaarten in een camper. Mocht je een andere vraag hebben, kun je altijd contact met ons opnemen.

camper internet

Wij bieden in totaal 4 internetoplossingen aan: 

  • Data Simkaart Europa + Noord-Amerika
  • Data Simkaart Nederland
  • MiFi router + Data Simkaart (keuze tussen Europa en NL sim)
  • Dongel + Data Simkaart (keuze tussen Europa en NL sim)

Voor Nederlandse campings raden we onze Data Simkaart Nederland aan, vanwege de goedkope tarieven. Ga je bijvoorbeeld rondreizen of een andere Europese camping bezoeken, kies dan voor onze Europese data simkaart.

De XIPO CONNECT Data Simkaart Nederland is een ‘Plug & Play’ simkaart: je kunt direct internetten na het plaatsen van de simkaart in je apparaat. Je hoeft deze niet in te stellen!

Onze Data Simkaart Europa moet eenmalig worden ingesteld in het apparaat waar de simkaart in wordt geplaatst. Hierop moet je dataroaming activeren, en de juiste APN instellen. Wij leveren hiervoor altijd duidelijke instructies mee. Na het eenmalig instellen is de simkaart klaar voor gebruik.

Openbare en camping WiFi netwerken zijn meestal traag, en bovendien onveilig. Met een eigen persoonlijke verbinding, bijvoorbeeld via een data simkaart, heb je altijd snel, stabiel en veilig internet op de camping.

Met een MiFi router heb je op 10 of meer apparaten tegelijk internet. Je hebt dus geen oplossing nodig voor ieder individueel apparaat waarmee je op de camping wilt internetten. Dit draagbare apparaat in combinatie met een simkaart is dus super geschikt en handig voor wanneer je op zoek bent naar een volledige oplossing voor internet op de camping.

Dit varieert per situatie. De een gaat korter op reis met de camper en maakt licht gebruik van het internet, waardoor 1 GB per maand al voldoende kan zijn. De ander kan voor een langere periode en met een groot gezin op pad gaan. In dit geval is een databundel minimaal 5 GB al realistischer. 

Probeer het in te schatten op basis van je eigen gebruik en onze tabel op deze pagina. Handig om te weten: Bij XIPO CONNECT kun je altijd online opwaarderen en is data minimaal 365 dagen geldig.

Ja, dat kan bijvoorbeeld door via je smartphone, tablet of laptop online tv te kijken via websites of via applicaties. Een andere mogelijkheid is om een dongel met simkaart in je tv te plaatsen en deze te gebruiken.