Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Internet Buitengebied

Internet Buitengebied: Snel 4G in buitengebieden

Met XIPO CONNECT 4G internet heb je nu ook Snel & Stabiel internet in het buitengebied. Onze oplossingen werken via 4G (straks ook 5G internet), waardoor we ook in gebieden waar kabelinternet (of ander vast internet) niet beschikbaar is, snel internet kunnen aanbieden.

internet in buitengebied

Kies een XIPO CONNECT 4G MiFi router of losse data simkaart

Met een XIPO CONNECT 4G MiFi router behaal je downloadsnelheden tussen de 100-300 Mbit/s. Je kunt de modem zowel draadloos als bedraad aansluiten, zodat je overal in buitengebieden zoals het platteland / weilanden, industrieterreinen, op het water (boten) etc. zorgeloos gebruik kunt maken van snel internet.

Bekijk hieronder alle

internet opties

MiFi Router + Data sim
MiFi + Data simkaart: Router met een van onze simkaarten, ideaal voor het aansluiten van meerdere apparaten in buitengebieden.
Data Simkaart NEDERLAND
Goedkoopste keuze voor internet in Nederland: al vanaf €0,000599 per MB! Handig en aangeraden voor Nederlandse buitengebieden.
Data Simkaart EUROPA
Beste dekking, vanwege meerdere aangesloten providers in de meeste landen. Voor Nederland zijn zowel KPN als Odido aangesloten.
Dongel + Data sim
Een dongel inclusief data simkaart (NL only of Europa simkaart) is een geschikte oplossing voor stabiel internet op je laptop of TV.

1. MiFi Router / Modem

Op zoek naar een totaaloplossing voor internet in buitengebieden? Gebruik onze router om tot 10 apparaten te voorzien van stabiel en snel 4G! Doordat deze MiFi internetsnelheden tot 300 Mbps kan behalen, hoef je je geen zorgen te maken om een trage verbinding. Wij leveren een router met data simkaart, waardoor je een volledige oplossing hebt voor internet en direct aan de slag kunt gaan.

2. Losse data simkaart

Heb je al een of meerdere apparaten, en ben je alleen op zoek naar een internet oplossing voor in je buitengebied? Kies dan voor een losse data simkaart van XIPO CONNECT, en voorzie je apparaat van een stabiele internetverbinding.

Je kunt kiezen tussen onze data simkaart Europa (dekking in heel Europa via meerdere providers per land) en onze data simkaart Nederland (voordeligste optie voor internet in Nederland).

3. Dongel

Dongels worden regelmatig ingezet om laptops, tv’s, en enkele andere apparaten te voorzien van internet. Ben je hiernaar op zoek? Bij ons ontvang je zowel een dongel als een data simkaart, waardoor je je apparaat direct kunt voorzien van snel 4G mobiel internet.

Welke buitengebieden maken nu al succesvol gebruik van XIPO CONNECT draadloos internet?

WiFi op het Platteland (plattelandsgebieden zoals de Veluwe, de Achterhoek, Friesland, Zeeland)
WiFi in de stal
WiFi op de boot
WiFi voor evenementen
Natuurgebieden (De Waddenzee, de Oostvaardersplassen, de Biesbosch, het Nationaal Park Hoge Veluwe)
Kustgebieden (stranden zoals Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Bakkum, Callantsoog etc)
Grensgebieden

Nederland kent vele prachtige natuurgebieden, plattelandsgebieden, kustgebieden, en andere buitengebieden die allemaal voorzien kunnen worden van sneller internet via de XIPO CONNECT internetoplossingen.

Zakelijk internet in een buitengebied

Voor ondernemers en bedrijven is een goede, snelle en stabiele internetverbinding natuurlijk belangrijk. Op ieder tijdstip, en waar je ook bent, waaronder in buitengebieden. Daarom kun je onze internetoplossingen ook inzetten voor zakelijk internet in buitengebieden. Je kunt dit inzetten als je primaire verbinding, maar ook als back-up internet.

Samengevat geniet je van de volgende voordelen:

Volledige internetoplossing via een mobiele router met data simkaart
Stabiel mobiel internet in gebieden waar je geen (of traag) vast internet kunt krijgen
Sneller internet in je buitengebied tot maximaal 300 Mbps
Geen lastige of dure installaties: simpel en snel draadloos internet
Geen vertraagde bedrijfsprocessen
Zakelijk internet aanschaffen is bij ons mogelijk

Internet voor privé en consumenten

Naast zakelijk gebruik is het natuurlijk ook mogelijk dat je op een locatie woont met slecht bereik. Dit kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. Als vast internet geen oplossing voor jou is, heb je met 4G van XIPO CONNECT een krachtige dataverbinding via mobiel internet.

Sneller internet buitengebied

Via draadloos internet kun je op bepaalde gebieden waar geen of een trage internetverbinding aanwezig is, toch genieten van een snelle verbinding. Onze MiFi router kan snelheden tot 300 Mbps behalen, en met onze data simkaarten heb je internet met een snelheid van tot wel 150 Mbps. Wanneer je dat vergelijkt met bepaalde verbindingen in gebieden die niet eens 20 Mbps tot 30 Mbps behalen, is het logisch dat je met een XIPO CONNECT oplossing sneller internet in buitengebieden hebt.

Een aantal redenen waarom draadloos mobiel internet beter / sneller kan zijn dan andere verbindingen in buitengebieden, zijn:

  • Bereik: Over het algemeen heeft 4G een groter bereik dan bekabelde verbindingen, zoals DSL.
  • Zendmasten: Masten zijn strategisch geplaatst om dekking te bieden over een breed geografisch gebied. In buitengebieden spelen zendmasten een cruciale rol om internetverbindingen mogelijk te maken via mobiel (draadloos) internet.
  • Snelheid: Verder is 4G op zichzelf sneller dan traditionele vaste verbindingen, zoals DSL.

4G internet buitengebied

Momenteel bieden we uitsluitend 4G-oplossingen aan voor mobiel internet in buitengebieden. 4G in buitengebieden is een uitstekende oplossing, omdat dit netwerk in de meeste landen nog steeds het beste mobiele netwerk is. Doordat 5G in veel landen, waaronder Nederland, nog niet volledig is uitgerold, werkt het netwerk nog niet optimaal. Zo heeft 4G bijvoorbeeld nog altijd een bredere dekking dan 5G in Nederland en vele andere landen, wat van groot belang is wanneer het internet in een buitengebied betreft. Hierdoor kiezen we er voor om momenteel 4G aan te bieden, totdat 5G echt de beste optie wordt.

5G internet buitengebied

Binnenkort zullen we ook 5G internet in buitengebieden aanbieden. Uiteindelijk zal 5G zeer hoge snelheden bereiken en een brede dekking bieden, waardoor het de beste optie zal worden voor mobiel internet. Dat is nu alleen nog niet het geval. Zodra 5G de beste keuze wordt voor internet, zullen wij het bij XIPO CONNECT aanbieden. Tot dan kun je genieten van snel en stabiel 4G. Hier kun je nu alvast voor kiezen, gezien we je indien gewenst automatisch kunnen overzetten op 5G zodra dit beschikbaar is.

Veelgestelde vragen over:
Internet Buitengebied

internet buitengebied veelgestelde vragen

Dit is afhankelijk van hoe je je internetoplossing wilt gebruiken. Wil je in één keer meerdere apparaten verbinden? Dan is een MiFi router met simkaart de beste keuze. Hoef je alleen internet en heb je al de benodigde apparaten, dan kun je een losse data simkaart bestellen. Een dongel is vooral voor internet op laptops een goede keuze.

Verder is er een verschil tussen de data simkaart Nederland en Europa. Wil je alleen data gebruiken in Nederland, dan is de data sim Nederland de beste optie. Je hebt hiermee namelijk zeer voordelig internet. De Europa sim is aangeraden voor datagebruik in heel Europa, in veel landen via twee of meer providers voor de beste internationale dekking.

Op dit moment zal 4G de beste oplossing zijn voor jouw buitengebied. Dit komt doordat 4G de beste dekking biedt en meer landelijk bereik heeft. 5G is nog in ontwikkeling en niet volledig uitgerold. Daarom raden we op dit moment 4G aan voor je buitengebied. In de toekomst zal 5G de beste keuze zijn en dan zullen we dit ook aanbieden.

Onze data simkaarten behalen snelheden tot wel 150 Mbps. Gemiddeld worden snelheden waargenomen van 70 Mbps tot 80 Mbps. Natuurlijk hangt dit af van je precieze locatie. Met deze snelheden zul je echter zorgeloos gebruik kunnen maken van snel internet in buitengebieden.

Jazeker! Wij richten ons dan ook juist op handzame en draadloze oplossingen, die je eenvoudig kunt verplaatsen. Dit geldt natuurlijk voor onze data only simkaarten, maar ook voor de MiFi routers en dongels. Dit zijn kleine apparaten welke eenvoudig mee te nemen zijn, waardoor je altijd een flexibele oplossing hebt.

Ja; een belangrijk voordeel van onze oplossingen is dat er geen lastige of dure installaties bij komen kijken. Onze simkaarten zijn snel geïnstalleerd en de MiFi routers en dongels zijn makkelijk te gebruiken. Voor het instellen van onze producten leveren we handige instructies mee, waardoor je er gemakkelijk uitkomt. En mocht je alsnog vragen hebben, staat ons team natuurlijk altijd voor je klaar om je te helpen!

Ja, dit is mogelijk. Je kunt direct via de webshop bestellen en een factuur ontvangen, of via e-mail (naar [email protected]) een aanvraag doen voor een zakelijke aankoop.