Altijd gratis 2 GB op je simkaart & Gratis verzending in heel Nederland
Internationaal
Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Internationaal 
Data Sim & Mobiel Internet

Veelgestelde vragen

Heb je ergens hulp bij nodig? Bekijk hieronder eerst eens de veelgestelde vragen. Grote kans dat er hier een antwoord op jouw vraag tussen staat! Alle onderstaande vragen en antwoorden zijn in categorieën opgesplitst.

Winnende vraag:
Hoe krijg ik internet in het buitenland (met APN)?


De volgende vraag wordt het vaakst gesteld:
Hoe krijg ik internet in het buitenland? Het antwoord: Door op je apparaat de APN juist in te stellen en Dataroaming aan te zetten. De exacte stappen (inclusief filmpjes) lees je op onze ‘Internet in Buitenland’ pagina. Volg de stappen zorgvuldig om er zeker van te zijn dat je simkaart goed werkt! Let er op dat je eerst een account moet aanmaken. Heb je dit nog niet gedaan? Bezoek dan onze Account & Simkaart Activeren pagina.

Account

Heb je hulp nodig omtrent je account? Misschien staat je vraag hier dan tussen.

XIPO-connect-account-veel-gestelde-vragen

Na ontvangst van de simkaart moet je eenmalig online je account aanmaken en activeren. Hoe je dit doet, lees je op onze Account & Simkaart Activeren pagina.

Na het activeren en aanmaken van je account kun je altijd inloggen via deze link (of klik bovenaan deze website op ‘Mijn Account’.) Gebruik voor het inloggen dezelfde e-mail en wachtwoord die je hebt gebruikt voor het activeren van je account.

Vul tijdens het inloggen je e-mailadres in. Klik op ‘Next’. Hierna kun je op ‘Forgot password?’ klikken. Vul nu je e-mailadres opnieuw in en klik op ‘Send reset link’. Je ontvangt nu een e-mail. Klik hierop en klik vervolgens op de ‘RESET’ button om een nieuw wachtwoord aan te maken.

In je Website Account kun je vooral je webshop bestellingen inzien. Heb je bijvoorbeeld een of meerdere data simkaarten via onze website aangeschaft, dan zie je deze bestelling(en) in je Website Account.

Let op: Dit staat los van je algemene 'XIPO connect management account'. Je website account is vooral bedoeld voor je webshop bestellingen. Wil je je data simkaart gegevens inzien, data opwaarderen, verbruik bekijken, en meer? Log dan hier in op je XIPO connect (management) klantaccount.

Buitenland

Internetten in het buitenland? Vind hier antwoorden op vragen rondom internetten in het buitenland.

XIPO-connect-buitenland-veel-gestelde-vragen

Om te kunnen internetten in het buitenland, dienen de APN-instellingen van je toestel goed te staan. Daarnaast moet dataroaming aan staan. Bekijk onze pagina Internet in Buitenland en volg de stappen om eenvoudig en snel je data sim klaar voor gebruik in het buitenland te maken.

Voor een overzicht van alle landen waar we dekking bieden (inclusief de mobiele netwerken per land), bekijk deze pagina. 

Staat jouw land hier tussen? Dan kun je hier gerust met onze data simkaart internetten. Staat jouw gewenste land hier niet tussen, dan hebben we hier momenteel helaas geen dekking.

Met onze simkaart kun je in over 35 landen internetten. Welke netwerken worden gebruikt verschilt per land. Bekijk onze Netwerken & Dekking pagina voor een overzicht van alle mobiele netwerken per land. 

 

In Nederland wordt gebruik gemaakt van de KPN en T-Mobile netwerken.

Ja, je kunt probleemloos de data sim in meerdere landen gebruiken. Internetten in het buitenland hoef je maar één keer in te stellen (via APN en dataroaming); dit hoef je niet per land te doen. Zodra je een ander land binnenkomt, wordt er automatisch overgeschakeld naar het juiste (lokale) mobiele netwerk.

Ja, wij leveren naar het buitenland (zowel binnen als buiten Europa). Houd wel rekening met mogelijke verzendkosten en langere levertijden.

Dit is niet nodig. Je hoeft onze data sim niet te registreren in andere landen (en ook niet in Nederland, aangezien registratie hier niet verplicht is).

Er geldt geen enkele beperking op onze sim. In alle landen waar we dekking bieden is er geen beperking op het gebied van fair use, snelheid of een datalimiet.

Simkaart

Heb je vragen over de simkaarten van XIPO connect? Kijk of hier een antwoord op je vraag staat.

XIPO-connect-simkaart-veel-gestelde-vragen

De simkaart zelf hoef je niet te apart activeren of registreren. Nadat je je account hebt aangemaakt, dien je eenmalig je prepaid data simkaart toe te voegen. Op deze pagina staat duidelijk uitgelegd hoe je je simkaart aan je account toevoegt (heb je nog geen online klant account aangemaakt? Dan staat er op die pagina ook hoe je dit doet).

Wil je de simkaart vervolgens werkend maken voor het buitenland, dan dien je de stappen te volgen die je op onze Internet in Buitenland pagina kunt vinden.

Je ontvangt een 3-in-1 simkaart: een nano simkaart plus een adapter, waardoor je hiervan een micro sim of standaard sim kunt maken. Hierdoor past de simkaart in allerlei apparaten, en kun je eenvoudig van formaat wisselen (wanneer je bijvoorbeeld de simkaart in een ander apparaat wilt plaatsen). 

Onze data simkaart is een prepaid kaart. Dat betekent dat je geen abonnement hoeft af te sluiten: je koopt eenmalig een simkaart. Vervolgens kun je opwaarderen met prepaid data bundels. Meer over data opwaarderen lees je hier.

Standaard leveren wij onze data simkaart altijd met 2 GB gratis data. Vervolgens kun je, wanneer je zelf wilt, opwaarderen met een (prepaid) bundel naar wens.

XIPO Connect biedt data-only oplossingen aan. Dat betekent dat je met onze data sim niet op de traditionele manier kunt bellen en sms’en. Wel kun je voor online alternatieven voor bellen en sms’en kiezen. Denk hierbij onder andere aan WhatsApp, Viber, Skype, Discord en andere alternatieven.

Momenteel werken we nog aan het toevoegen van een eSIM-aanbod. Voor internationale oplossingen, zoals onze data simkaart, is eSIM complexer om aan te bieden. Daarom wachten we hiermee tot we dit volledig en juist kunnen ondersteunen. Voor nu kun je alleen een fysieke simkaart aanschaffen.

Data

Vragen over data bij XIPO connect? Misschien staat het antwoord hier al tussen.

XIPO-connect-data-veel-gestelde-vragen

Databundels zijn 365 dagen geldig. Als je binnen deze periode een nieuwe bundel koopt, zal al je data (zowel nieuwe als eventueel overgebleven ‘oude’ data) ook weer 365 dagen geldig zijn. Op deze manier kun je je tegoed onbeperkt meenemen.

Opwaarderen doe je eenvoudig en snel online. Dit doe je binnen je eigen klantaccount. Bekijk onze pagina 'Data Opwaarderen' voor meer informatie en om direct data op je simkaart te zetten.

Zodra je een simkaart aan je account toevoegt, verschijnt er in het ‘Dashboard’ overzicht informatie over de simkaart. Je ziet onder andere ‘Remaining Data’ (resterende data) en ‘Data Used’ (verbruikte data). Wanneer je je simkaart net hebt toegevoegd, kan hier nog ‘0’ remaining data (0 resterende data) staan. Pas wanneer je voor de eerste keer data verbruikt, wordt je data officieel ‘geactiveerd’. Hierna krijg je je daadwerkelijke resterende data (en verbruikte data) te zien. 

Standaard staat er in het begin altijd 2 GB (precies gezien in totaal 2048 MB) op je data simkaart. In het ‘Prepaid SIMs’ overzicht binnen je account zie je altijd hoeveel data er nog op je simkaart staat (dus ook voordat je begint met verbruiken).

Het duurt maximaal 10 minuten (maar vaak al sneller) tot een gekochte databundel op je simkaart staat.

In de meeste gevallen betekent dit dat de APN-instellingen op je apparaat niet goed staan. Ook is het mogelijk dat je dataroaming op je apparaat nog moet instellen. Voor meer informatie en instructies, bekijk dit artikel.

De hoeveelheid data die wordt verbruikt is afhankelijk van waar de simkaart voor gebruikt wordt. Als simkaart voor een GPRS-tracker zal de kaart minder data verbruiken dan wanneer je deze gebruikt voor het regelmatig kijken van filmpjes op 1080p beeldkwaliteit. 

Bekijk dit artikel op onze website voor een indicatie van verbruik per activiteit.

In je account zie je onder andere hoeveel data je hebt verbruikt en hoeveel data je nog over hebt. Dit kan (van klein naar groot) worden weergegeven in ‘B’ (Byte), KB (Kilobyte), MB (Megabyte) en GB(Gigabyte). Dit zijn eenheden van informatie (in dit geval van mobiele data). Het verbruik dat je ziet, is dynamisch: in het begin is het mogelijk dat je ‘0 B’ ziet, omdat je nog geen data hebt verbruikt. Wanneer je begint met het verbruiken van data zul je KB’s, MB’s en eventueel GB’s zien.

Van klein naar groot deel je altijd door duizend (en van groot naar klein vermenigvuldig je juist met 1000) om de eenheid naar de volgende eenheid om te rekenen (B naar KB, KB naar MB, MB naar GB). Voorbeelden: Heb je 5000 KB verbruikt? Dat staat gelijk aan 5 MB. Heb je 2000 MB verbruikt? Dat staat gelijk aan 2 GB.

Gebruik

Vragen over het gebruik van een 'XIPO connect' Data Simkaart? Misschien staat het antwoord hier al tussen.

XIPO-connect-gebruik-veel-gestelde-vragen

Zolang jouw apparaat een simkaartslot heeft en 2G, 3G, en/of 4G ondersteunt, kan er gewoon gebruik worden gemaakt van onze data simkaart. Voorbeelden hiervan zijn telefoons (smartphones), tablets, laptops, MiFi-routers, GPRS-trackers, alarmsystemen, smartwatches en auto’s (zoals Audi Connect).

Wij kunnen niet garanderen dat een persoonlijke hotspot werkt in combinatie met onze data simkaart. De reden hiervoor is dat dit in veel landen door providers wordt geblokkeerd.

De simkaart werkt niet in een standaard GPS-tracker die met SMS geconfigureerd moet worden. Dit is een data only sim, en werkt alleen met GPRS-trackers, omdat deze trackers met een app werken. Met een GPRS-tracker kan alles via een app geconfigureerd worden.

Ja, zolang er een simkaart in je auto kan en een verbinding maken met het internet mogelijk is, werkt de simkaart in je auto. Een populair voorbeeld hiervoor is Audi Connect.

Zeker, in de auto zul je betere dekking hebben (de 4G-frequenties komen veel beter door muren of metaal heen, en dragen verder dan 3G, dus ook de dekking is beter).

Onze simkaarten hebben geen telefoonnummer. Als je dus WhatsApp wilt gebruiken zou je even een account moeten aanmaken met een gratis sim (of je eigen sim). Vervolgens kun je de simkaart wisselen, en dan behoud je gewoon dat oude nummer (het is eigenlijk meer een gebruikersnaam geworden op dat moment). Zo kun je dus met een data simkaart WhatsApp gebruiken.

Mobiele netwerken

Wil je meer weten over de mobiele netwerken bij XIPO connect? Misschien staat het antwoord hier al tussen.

XIPO-connect-mobiele-netwerken-veel-gestelde-vragen

Ja, al onze simkaarten ondersteunen 4G (LTE).

Snelheden zijn zeer afhankelijk van locatie en land. De downloadsnelheid kan variëren tussen de 10 Mbps en 150 Mbps en de uploadsnelheid kan variëren tussen de 5 en 50 Mbit.

Ja (KPN-netwerk in Nederland). Let er op dat 2G wel uitgefaseerd wordt, zowel in Nederland als in andere landen (bij gebruik in het buitenland). Via het KPN netwerk kun je in Nederland tot in ieder geval april 2025 gebruik maken van 2G met onze data simkaart.

Ja (T-Mobile netwerk in Nederland). Let er wel op dat 3G uitgefaseerd wordt, zowel in Nederland als in andere landen (bij gebruik in het buitenland).

Momenteel bieden wij bewust nog geen 5G aan.

Waarom willen wij nog geen 5G verbinding hanteren?

Een mobiele 4G verbinding is vandaag de dag nog steeds sneller dan een 5G netwerk. Sneller 5G is op vrijwel alle locaties in de wereld nog niet beschikbaar. Om deze reden kiezen we er liever voor om onze klanten op het huidig snellere en stabiele 4G te laten internetten. De 5G palen zijn nog niet allemaal geactiveerd op de frequentie waar de echte 5G op hoort te functioneren. Het Nederlandse leger gebruikt nu nog de frequenties van ons toekomstige 5G netwerk. Zolang dit allemaal nog niet is omgezet, kunnen zowel onze telefoons als data simkaarten beter ingesteld staan op het 4G netwerk.

Tijdens het overschakelen van providers, zal er een korte downtime zijn op de simkaart. Dit zul je nauwelijks merken, behalve als je in een VoIP sessie ziet, waar er dan geëist wordt dat er een constante verbinding is.
Dat kan, zolang jouw apparaat dit toe laat. Vastzetten kan dus alleen via de instellingen van jouw apparaat. Met je telefoon kan dit bijvoorbeeld door handmatig het netwerk te zoeken en deze vast te zetten. Hierbij is het van belang dat je weet welke providers er op het moment aanwezig zijn. Waar een apparaat namelijk alle netwerken kan zien, kan de simkaart alleen verbinden met bepaalde netwerken.

Stel ons een andere vraag...

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op zodat wij je vraag alsnog kunnen beantwoorden.