Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Internet simkaart

Internet simkaart: Altijd snel & stabiel mobiel internet

Met een internet simkaart heb je op je apparaat stabiel en snel internet, waar je ook bent. Bij XIPO CONNECT bieden we meerdere opties aan en ondersteunen we je bij het kiezen van een geschikte simkaart. Bekijk hier alle mogelijkheden en lees meer over internet simkaarten!

Leuk weetje: Onze simkaarten zijn onbeperkt houdbaar, waardoor deze nooit worden geblokkeerd!

Intro

Wat is een internet simkaart & wat kun je ermee?

Een ander woord voor internet simkaart is “data simkaart”. Deze simkaarten hebben alleen een internet connectie die via het mobiele netwerk gaat. Internet simkaarten hebben geen telefoonnummer. Deze internet sims zijn geschikt voor mensen die onderweg of op specifieke locaties zeker willen zijn van internettoegang.

Internet simkaarten, ofwel data simkaarten, ofwel data only sims worden gekocht voor het gebruik in verschillende apparaten. Denk hierbij aan telefoons, tablets, laptops (via een dongel), Mifi routers, pinapparaten, sensoren, alarmsystemen, camera’s, horloges en veel meer.

Sommige mensen willen ook graag 4G internet voor Thuis om diverse redenen. Internet simkaarten zijn daarom in combinatie met een MiFi router ook erg populair voor “4G internet thuis“.

Een internet simkaart is de ideale oplossing voor o.a:

Welke internet simkaarten zijn er?

Een internet sim kan op meerdere manieren worden opgevat en kan worden en er zijn verschillende soorten simkaarten die kunne worden bestempeld als internet simkaart. Hieronder zie je de drie voornamelijke soorten simkaarten:

internet simkaarten
Prepaid Data Simkaarten
Data 1 jaar onbeperkt geldig, verschillende simkaarten met gevarieerde dekking (o.a. NL & Europa), meerdere providers per dekkingsland.
Data Only Abonnement
Abonnementen voor NL & Europa, databundels of onbeperkt internet, hoogste FUP van Nederland, geen snelheidsverlagingen.
MiFi simkaarten
Simkaarten die specifiek zijn ontwikkeld voor gebruik in MiFi routers. Al onze data only simkaarten zijn geschikt als MiFi simkaart!
M2M / IoT simkaarten
M2M / IoT simkaarten zijn geschikt voor M2M / IoT en slimme apparaten. Data lang houdbaar & voordelige tarieven!

Welke mobiele 4G internet simkaarten hebben wij voor jou beschikbaar?

Bekijk hieronder ons aanbod. Onder het lijstje zie je de producten in een overzicht. Bestel direct of ga naar de productpagina om meer over een van de simkaarten in het specifiek te lezen!

Internet simkaart kopen? Waar moet ik op letten?

Netwerken

Op een simkaart kunnen verschillende mobiele netwerken van providers staan. Het nieuwste netwerk is 5G, terwijl het oudste netwerk 2G is. Toch wordt 2G nog regelmatig gebruikt, onder andere door slimme apparaten / M2M apparaten. Daarentegen is 5G op dit moment nog niet sneller dan 4G.

Het is aangeraden om voor een internet sim te kiezen waar in ieder geval 4G op staat, omdat dit het meest gebruikte netwerk van dit moment is. Wil je daarnaast ook gebruik maken van 2G en/of 3G, bekijk dan goed of dit wordt aangeboden.
Goed om te weten is dat alle XIPO CONNECT simkaarten 4G netwerken van providers bevatten. Daarnaast bieden we met meerdere simkaarten ook 2G aan. Onze NL only simkaart bevat wel 4G en 3G, maar geen 2G.

 

Prepaid internet simkaart of een abonnement?

Er bestaan twee soorten aansluitingen voor simkaarten: prepaid en abonnementen. Met prepaid betaal je vooraf en heb je geen vaste kosten, omdat je zelf bepaalt wanneer je opwaardeert. Met een abonnement sluit je van tevoren een maandelijkse bundel af, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt.

Onze simkaarten zijn vooral te zien als prepaid internet simkaarten: je koopt een simkaart waar al data op staat en bepaalt vervolgens zelf wanneer je opwaardeert. Wel bevatten onze sims meer voordelen dan traditionele prepaid kaarten. Zo zijn onze bundels bijvoorbeeld 1 jaar geldig, kan data worden meegenomen door tijdig op te waarderen, en worden onze simkaarten nooit geblokkeerd.


Internetbundels per internet simkaart

Zoals hierboven benoemd zijn er meerdere sim opties. Iedere optie heeft een bepaalde dekking. Dit doen wij om prijzen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo kunnen wij de tarieven van lokale simkaarten en afgebakende geografische gedeelten lager houden.

Benieuwd naar de verschillende bundels per simkaart? Op de productpagina’s van de specifieke simkaarten (klik op de producten hierboven) zie je tabellen met de beschikbare bundels en bijbehorende prijzen.

Dekkingslanden

Natuurlijk is het altijd goed om te weten in welke gebieden en in welke landen je gebruikt kunt maken van een simkaart. Controleer daarom altijd goed de dekking op een simkaart, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Benieuwd naar de dekking van onze simkaarten? Bekijk op de pagina ‘Netwerken & Dekking‘ een overzicht van alle dekkingslanden per XIPO CONNECT simkaart


Internet simkaart voor je MiFi router of Dongel?

Simkaart voor MiFi router

Erg veel mensen gebruiken onze simkaarten in MiFi routers. Hierom verkopen wij een door ons geselecteerd aantal goede MiFi routers in combinatie met een simkaart. De MiFi routers die wij verkopen, kennen wij door en door en hebben wij volledig doorgetest. Overweeg je om een MiFi router te gaan gebruiken in combinatie met je data & internet simkaart? Bekijk onze “MiFi router met simkaart” voor meer informatie.

Voor meer specifieke informatie over het gebruik van onze internet sim als data sim voor je MiFi router ofwel mobiele WiFi router, kun je de pagina MiFi simkaart bekijken.

Simkaart voor dongel


Dongels zijn specifiek ontwikkeld om ervoor te zorgen dat bepaalde apparaten gebruik kunnen maken van mobiel internet. Vooral voor laptops is het populair om een dongel in te zetten. Je kunt een prepaid internet sim in je internet dongel plaatsen, zodat je op je laptop (of een ander apparaat) stabiel internet hebt.

Heb je nog geen dongel, maar ben je hier wel in geïnteresseerd? Bekijk ons product ‘Dongel met simkaart‘ voor meer informatie. Je kunt kiezen voor verschillende internet simkaarten in combinatie met een 4G dongel.

Voor welke apparaten is deze internet simkaart geschikt?

De meeste van onze klanten die een internet simkaart kopen gebruiken deze voor een of meerdere van de onderstaande apparatuur. Dit is enkel een voorbeeldlijst. Er zijn namelijk honderden apparaten en toepassingen voor onze XIPO CONNECT data simkaarten of wel internet sims!
Smartphones & Tablets
Draagbare WiFi routers ofwel MiFi routers
Beveiligingscamera’s
Dongles (in bijvoorbeeld laptop of TV)
Auto’s met simkaart optie (slimme auto’s)
Horloges
Betaalsystemen zoals mobiele pinapparaten (SumUp, iZettle e.a.)
Maritieme navigatiesystemen
Energiebeheersystemen
Zonnepanelen
Medische apparatuur (real time gegevensoverdracht)
Industriële machines
Landbouwmachines
Slimme huishoudelijke apparaten

Technische specificaties

Specificatie
2G connectieJa (alle simkaarten behalve NL only sim)
3G connectieJa
4G connectieJa
5G connectieBinnenkort
Maximale Downloadsnelheid150 Mbps
Maximale Uploadsnelheid50 Mbps
Formaat3-in-1 simkaart
Soort simkaartFysieke simkaart
eSIM mogelijk?Bijna*
Houdbaarheid simkaartOnbeperkt
Houdbaarheid data1 jaar (+ optie tot data meenemen)

*Vanaf september 2023 zijn onze internet simkaarten ook als esim beschikbaar. Je kunt dan tevens je huidige fysieke XIPO Connect simkaart omzetten naar een internet eSIM.

Note: Praktische snelheid van deze internet simkaart: De download en uploadsnelheid die je praktisch behaalt met je internet simkaart is van meerdere factoren afhankelijk namelijk: je bereik, de dekking van de provider, het apparaat dat je gebruikt, hoeveel apparaten zijn er verbonden met de betreffende data kaart, hoe ver ben je vanaf de dichtstbijzijnde zendmast, gebruik je de juiste frequenties en drukte op het mobiele netwerk. Wil je meer informatie hierover? Lees dan dit artikel over internetsnelheid.

Veelgestelde vragen over internet simkaarten

Hier lees je vragen die wij vaak ontvangen over internet sims. Mocht je een andere vraag hebben, kun je altijd contact opnemen!

internet sim

Een standaard sim biedt toegang tot mobiele netwerken voor bellen, sms'en en internetten. Een internet simkaart is echter specifiek bedoeld voor mobiel internet en biedt geen bel- of sms-mogelijkheden. Het is vooral geschikt voor apparaten die alleen internetconnectiviteit nodig hebben. Echter kun je een internet sim ook gewoon gebruiken in telefoons / smartphones.

Alle apparaten waarop het mogelijk is gebruik te maken van mobiele netwerken, zijn geschikt voor internet simkaarten. Denk onder andere aan laptops, MiFi routers, tablets en smartphones, maar ook auto’s, 4G camera’s, alarmsystemen en meer.
Het proces van activeren verschilt per provider. Vaak dien je een aantal stappen te volgen, zoals het installeren van de kaart in het apparaat waar je deze in gaat gebruiken. Benieuwd naar het activatieproces van onze simkaarten? Bekijk deze pagina voor meer informatie!
De meeste simkaarten werken ook in het buitenland, waardoor je ze ook op reis kunt gebruiken. In welke landen een internet simkaart echter dekking heeft, verschilt per kaart. Daarom is het aangeraden altijd te controleren in welke landen je je internet sim kunt gebruiken. Bekijk onze Netwerken & Dekking pagina voor meer informatie over het gebruiken van XIPO CONNECT simkaarten in het buitenland.
Er bestaan simkaarten voor beide aansluitingen. Voor welke aansluiting je het beste kunt kiezen, hangt af van je eigen voorkeuren. Onze prepaid internet simkaarten kun je ook in abonnementsvorm gebruiken door automatisch opwaarderen in te schakelen (optionele extra optie).