Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

XIPO CONNECT
Alcatel MiFi Handleiding
(APN instellen)

Let op! De bijgevoegde screenshots zijn van een Dell laptop, de benamingen kunnen anders zijn op het door u gebruikte apparaat.

PDF downloaden? Hieronder staan de stappen uitgeschreven, daarnaast kun je het stappenplan ook als PDF downloaden: Alcatel MiFi APN instellen PDF

Handige tip: Maak een foto van de binnenkant van het klepje met SSID, Key + Login password van de MiFi router of schrijf de gegevens op een blaadje. (dit is benodigd om in te loggen straks bij WiFi-netwerk en de inlogpagina)

Stap 1: WiFi-netwerk van de Alcatel router

Voor de eerste stap maken we verbinding met de Alcatel MiFi. Dit doe je door op het apparaat waarmee je verbinding wilt maken(zoals laptop, tablet of telefoon) naar je instellingen te gaan. Vervolgens klik je op ‘Netwerk en Internet’ en daarna klik je op ‘Wi-Fi’. Hier vind je een WiFi netwerk dat een naam heeft die lijkt op MW41NF_6114.

Stap 2: Verbinding maken met het netwerk

Maak verbinding met dit WiFi punt. Vervolgens staat er dat er een actie nodig is om een internet verbinding op te zetten. Dit wordt gedaan in de vervolgstappen.

Stap 3: Webadres (IP adres Alcatel MiFi router)

Vervolgens surf je in je webbrowser (Chrome, Safari, Samsung Internet, Firefox, etc) naar dit IP-adres via de adresbalk van de browser: 192.168.1.1

Stap 4: Inloggen

Hierna wordt er een pop-up getoond waar een login password wordt gevraagd. Dit wachtwoord bevindt zich in de binnenkant van het klepje aan de achterkant van de router. Vul vervolgens het wachtwoord in.

Stap 5: Settings

Zodra je bent ingelogd, zie je onderstaand menu. Hier klik je op ‘Settings’.

Stap 6: Profile Management

In het menu van de ‘Settings’ klik je op ‘Profile Management’.

Stap 7: ‘New’ profiel

Onder Profile Management klik je op ‘New’.

Stap 8: XIPO CONNECT APN profiel invullen

Zodra je op ‘New’ hebt geklikt, vul je de volgende gegevens in:

Profile Name: XIPO CONNECT
Dial Number: *99#
APN: webinternet
Protocol: None
Daarna klik je op ‘Save’

Stap 9: Set Default

Nadat je de bovenstaande gegevens hebt ingevuld. Klik je op ‘Set Default’. Bij Profile Management komt er te staan: ‘ XIPO CONNECT (D)

Stap 10: Disconnected

Zodra je op ‘Set Default’ hebt geklikt, ga je terug naar het beginscherm.
Hier klik je op ‘Disconnected’.

Nadat je op ‘Disconnected’ hebt geklikt krijg je onderstaand scherm te zien. Het enige wat je hier hoeft te doen is de schuifbalk op groen (aan) te zetten. Als je dit hebt gedaan, ben je connected met het internet.

Stap 11: Connected