Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

XIPO CONNECT
Huawei MiFi Handleiding
(APN instellen)

Let op! De bijgevoegde screenshots zijn van een Dell laptop, de benamingen kunnen anders zijn op het door u gebruikte apparaat.

PDF downloaden? Hieronder staan de stappen uitgeschreven, daarnaast kun je het stappenplan ook als PDF downloaden: Huawei MiFi APN instellen PDF.

Handige tip: Maak een foto van de binnenkant van het klepje met SSID, Key + Login password van de MiFi router of schrijf de gegevens op een blaadje. (dit is benodigd om in te loggen straks bij WiFi-netwerk en de inlogpagina)

Stap 1: WiFi-netwerk van de Huawei router

Voor de eerste stap maken we verbinding met de Huawei MiFi. router. Dit doe je door op het apparaat waarmee je verbinding wilt maken(zoals laptop, tablet of telefoon) naar je instellingen te gaan. Vervolgens klik je op ‘Netwerk en Internet’ en daarna klik je op ‘Wi-Fi’. Hier vind de WiFi netwerk van Huawei.

Stap 2: Verbinding maken met het netwerk

Maak verbinding met dit WiFi punt. Vervolgens staat er dat er een actie nodig is om een internet verbinding op te zetten. Dit wordt gedaan in de vervolgstappen.

Stap 3: Webadres (IP adres Huawei MiFi router)

Vervolgens surf je in je webbrowser (Chrome, Safari, Samsung Internet, Firefox etc) naar dit IP-adres via de adresbalk van de browser: 192.168.8.1

Stap 4: Settings

Vervolgens ga je in de navigatie bar naar ‘Settings

Stap 5: Connecting

Vervolgens klik je op ‘Dial-up‘ en daarna op ‘Connect‘. 

Stap 6: Dataroaming

Onder het kopje ‘Connect‘ zet je ‘Data roaming‘ op ‘Enable‘ en klik je vervolgens op ‘Apply

Stap 7: Profile management

Ga terug naar ‘Dial-up‘ en klik nu op ‘Profile Management‘. Vervolgens maak je een nieuwe profiel aan, dit doe je door op ‘New Profile‘ te klikken.

Stap 8: XIPO CONNECT APN profiel invullen

Zodra je op ‘New Profile’ hebt geklikt, vul je de volgende gegevens in:

Profile Name: XIPO CONNECT
User name:
Password: 
APN: webinternet

Daarna klik je op ‘Save’