Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Data Simkaart voor Alarmsysteem

Data Simkaart voor Alarmsysteem

Een 4G data simkaart is de beste en meest veilige oplossing om je alarmsysteem te altijd actief te houden! Waarom? WiFi is onveiliger dan je denkt. Alarmsystemen of beveiligingscamera’s op je WiFi netwerk is totaal niet veilig aangezien WiFi verbindingen vaak storen en deze zeer gemakkelijk te hacken zijn. Als iemand wilt inbreken, hoeft de inbreker alleen maar de WiFi te hacken om het alarmsysteem uit te schakelen.

Oudere technologie alarmsystemen gebruiken een telefoonlijn om alarmmeldingen naar een centrale te verzenden. Dit kan een probleem zijn als er een storing is in de telefoonlijn, bijvoorbeeld tijdens een storm. Ook bij deze verbinding hoeft een “boosdoener” simpelweg een “draadje door te knippen” op je gehele beveiligingssysteem uit te schakelen. Dit is onveilig.

Kortom, een 4G data simkaart is de beste en veiligste oplossing om je alarmsysteem altijd actief te houden. Data simkaarten gebruiken het mobiele netwerk om alarmmeldingen te verzenden. Dit is stukken betrouwbaarder en veiliger door de extra firewalls van de mobiele netwerken.

Wat zijn de voordelen van
data simkaarten voor alarmsystemen?

  • Veel veiliger: Zoals in het begin omschreven zijn WiFi netwerken super makkelijk te hacken. Data simkaarten op een mobiel 4G netwerk zijn nagenoeg niet binnen te komen. Als een inbreker je WiFi netwerk hackt, kan hij gemakkelijk het alarmsysteem uitschakelen en de beveiligingscamera’s offline halen.
  • Data simkaarten zijn betrouwbaarder: Data simkaarten zijn veel betrouwbaarder dan alarmsystemen die gebruikmaken van een telefoonlijn of een WiFi verbinding.
  • Meer functies: Data simkaarten bieden een breder scala aan functies dan traditionele alarmsystemen. Zoals bijvoorbeeld toegangscontrole, videobewaking en branddetectie etc.
  • Minder onderhoud: Data simkaarten hebben minder onderhoud nodig dan traditionele alarmsystemen. Dit komt doordat ze niet afhankelijk zijn van een telefoonlijn, die regelmatig onderhouden moet worden.
  • Snellere meldingen: Een alarmsysteem met 4G data simkaart kan direct meldingen versturen naar een beveiligingscentrale of naar de eigenaar van het pand. Hierdoor kunnen er snellere acties worden ondernomen in geval van een inbraak of noodsituatie.
  • Kosten: Data simkaarten kunnen kosteneffectiever zijn dan traditionele alarmsystemen. Dit komt omdat ze geen telefoonlijn abonnement vereisen.

Simkaart voor alarmsysteem kopen?

Hieronder zie je onze beschikbare data simkaarten. Dit zijn prepaid simkaarten voor alarmsystemen, wat inhoudt dat je zelf bepaalt wanneer je opwaardeert en met welk bedrag. Onze simkaarten zijn onbeperkt houdbaar en data is altijd minstens 1 jaar geldig (plus de optie om data mee te nemen door binnen 1 jaar minstens eenmalig op te waarderen).

Mogelijke nadelen van data simkaarten voor alarmsystemen?

Er is mogelijk één nadeel voor sommige mensen. Hieronder gaan wij hier ook op in met tevens direct een oplossing:

Installatie moeilijkheden:

De installatie van een data sim kaart alarmsysteem is doorgaans eenvoudig en kan door de meeste mensen zelf worden gedaan. Echt horen wij soms dat mensen er toch wat moeite mee hebben. Dit is natuurlijk heel erg afhankelijk van welk type alarmsysteem je hebt aangeschaft. In sommige alarmsystemen kunnen data simkaarten wat lastiger te installeren zijn dan traditionele alarmsystemen. Dit “installeren” wijst dan met name op het eenmalig aanpassen van de instellingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het instellen van de APN.

Oplossing: Bij de meeste alarminstallaties zitten er uitgebreide gebruiksaanwijzingen bij, plus staan er op YouTube tal van instructievideo’s. Daarnaast bieden wij ook de service om met je mee te kijken, hulp bij het instellen van je APN of andere configuraties die betrekking hebben op het gebruik van de data simkaart voor je alarmsysteem.

Onze simkaarten hebben geen telefoonnummer, je kunt er dus niet mee SMS’en. Mocht je een SMS moeten versturen om bepaalde instellingen te veranderen, kun je contact opnemen met onze support afdeling. Wij kunnen vanaf afstand via jouw account handmatig de instellingen voor het betreffende alarmsysteem SMS’en. Dit is een eenmalige handeling en wij helpen je er graag bij. Al onze data simkaarten kunnen dus worden gebruikt voor alle alarmsystemen die een SMS verificatie nodig hebben. Hoppa, opgelost!

Slotwoord

Data simkaarten voor alarmsystemen bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele alarmsystemen. Ze zijn betrouwbaarder, hebben meer functies en mogelijkheden, kosten minder onderhoud en zullen op lange termijn goedkoper uitkomen.

Ook al zijn data simkaarten veiliger dan WiFi connecties of telefoonlijnen, is het essentieel om te benadrukken dat geen enkel systeem 100% veilig is. Zorg altijd voor een goede beveiliging van het alarmsysteem, inclusief sterke wachtwoorden en regelmatige systeemupdates, om potentiële risico’s op errors binnen de systemen, bugs en mogelijke “ingangen” te minimaliseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *