Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Internet verbinding voor strandhuisje?

Internet verbinding voor strandhuisje?

DE oplossing voor slechte internetverbindingen of traag internet op het strand en in strandhuisjes: een Prepaid Data Simkaart waar zowel KPN als Odido (T-Mobile) als mobiele netwerk op zijn aangesloten! Lees hieronder exact wat dit inhoudt en hoe dit tot stand is gekomen.

Slecht of traag internet op het strand en in strandhuisjes

Nederland heeft over het algemeen een zeer goede internet dekking. Op de meeste plekken heeft jouw telefoon prima bereik. Echter zijn er enkele uitzonderingen. Er is bijvoorbeeld erg slecht internet aan de kust. Helemaal wanneer je je direct achter de duinen bevindt. Een voorbeeld hiervan zijn de seizoensgebonden strandhuisjes in bijvoorbeeld de badplaats Egmond aan Zee.

De XIPO CONNECT prepaid data simkaart heeft twee Nederlandse providers aangesloten, te weten: Odido (T-Mobile) en KPN. Dit zijn dé twee beste netwerken en dus best dekkende telecomproviders van Nederland. Lees hier meer over de dekking en netwerken.

Internet & Bereik Test in badplaats Egmond Aan Zee

Wij hebben het bereik van verschillende netwerken getest in badplaats Egmond aan Zee waarbij KPN veelal de beste verbinding heeft en Vodafone veruit de slechtste verbinding heeft. Odido (T-Mobile) presteert redelijk, maar soms is de internetverbinding een beetje instabiel. De ene keer heb je een “vlaag” met prima bereik, snel internet zonder haperingen. De andere keer moet je blij zijn met alleen een 2G internetverbinding dat super traag gaat. Onze data simkaart heeft als uniek voordeel dat het automatisch naar het beste netwerk op dat moment schakelt.

Waarom hebben wij de internetverbinding op het strand van Egmond aan Zee getest?

De oprichter van XIPO CONNECT heeft al vanaf zijn geboorte een strandhuisje op Egmond aan Zee. Deze strandhuisjes gaan generatie op generatie. Dat betekent dat zijn vader, zijn opa en overgroot opa sinds hun geboorte al op Egmond aan Zee komen.

Vandaag de dag zijn willen wij natuurlijk allemaal 24/7 online kunnen zijn voor Social Media, Youtube, Netflix of simpelweg gewoon om wellicht even je werk e-mailtjes weg te werken terwijl je lekker in je strandhuisje vertoeft.

Na vele verhalen gehoord te hebben van vele buren in Egmond aan Zee Bad Zuid, hebben wij besloten om deze simkaart dusdanig ideaal te maken dat er een zo goed mogelijke internetverbinding tot stand kan worden gebracht. Vandaar dat er ook twee netwerken zijn aangesloten op een simkaart waarbij geschakeld wordt tussen het netwerk met het beste bereik en dus de beste mogelijke internet verbinding.

De XIPO CONNECT data simkaart is daarom DE oplossing voor dit soort type camping plaatsen in Nederland met slecht internet ofwel slecht bereik. Bovendien is een bijkomend voordeel dat onze simkaart ook in andere landen (in totaal 37 landen) werkt (zonder bijkomende roaming kosten), waardoor het ook een geschikte oplossing is voor je strandhuisje in het buitenland!

Tips: mobiel internet in strandhuisjes

  • Hoe kun je zorgen voor een ideale internetverbinding in jouw Strandhuisje?
  • Hoe kun je zorgen voor een goede internetverbinding in strandpaviljoens?
  • Of ga je lekker picknicken achter de duinen, maar wil je wel volledig bereikbaar zijn?

Onderstaand geven wij een aantal praktische tips voor het gebruik van onze XIPO CONNECT data simkaart.

Tip 1: Data Simkaart als tweede simkaart in je telefoon

De meeste telefoons hebben vandaag de dag een Duo simkaart slot. Dat betekent dat je 2 simkaarten tegelijk in je smartphone kunt doen. Bij de meeste Samsung telefoons heb je 1 simkaart slot en 1 multifunctioneel slot waar je kunt kiezen om een tweede simkaart in te stoppen of een micro SD kaart voor extra geheugen. De meeste mensen gebruiken deze data simkaart als tweede simkaart in hun telefoon. Vervolgens kun je jouw “hotspot” aanzetten waarna jouw telefoon fungeert als mobiele WiFi router.

Tip 2: Neem een tweede of oude telefoon en gebruik deze als router

De meeste mensen hebben tegenwoordig wel een oude smartphone of een kennis die nog een oude smartphone over heeft. Dit is een ideale oplossing aangezien je de XIPO CONNECT data simkaart in een tweede telefoon kunt zetten, welke vervolgens zal fungeren als mobiele router.

Een groot voordeel bij deze oplossing is dat andere mensen niet afhankelijk zijn van ‘hoe dicht ze bij jouw telefoon in de buurt zijn”. Je kunt de tweede telefoon gewoon op een centrale plek neerleggen, desnoods standaard in de oplader zodat de batterij nooit uitvalt. Hierdoor weet iedereen die internet connectie wilt via de data sim only kaart, dat hij/zij in de buurt dient te zijn van deze vaste plek.

Tip 3: Gebruik een MiFi router

Een derde en laatste tip is: “Gebruik een MiFi router”. Evenals de tweede Tip is dit een ideale oplossing. Het nadeel is alleen dat een MiFi router (wat staat voor Mobiele WiFi router) erg duur is in verhouding tot een oudere tweede telefoon.
Een voordeel kan zijn, dat je bij de duurdere MiFi routers tot wel 20+ mensen kunnen connecten aan de MiFi router, zonder dat het de snelheid beïnvloed.

Wij zijn zelf fan van optie ofwel tip 2: het gebruik van een losse tweede telefoon dat kan fungeren als MiFi router met deze ideale data sim only simkaart welke perfect werkt in vakantiehuisjes aan het strand zoals op Egmond Aan Zee.

Kort samengevat de directe voordelen van onze data simkaart op een rijtje:

KPN & Odido (T-Mobile) aangesloten op 1 simkaart
Onbeperkt houdbare simkaart!
Data onbeperkt houdbaar! *
Deel je data met meerdere personen!
Prepaid data: Geen contract, geen abonnement, nergens aan vast!

* Wanneer je opwaardeert binnen 365 dagen, verleng je je data weer met 1 jaar. Zo kan je je data onbeperkt meenemen!

Laat een Reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.Required fields are marked *