Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Mobiel internet in Europa

Mobiel internet in Europa

Europa heeft een rijke geschiedenis en diversiteit, en heeft veel te bieden op het gebied van mobiel internet. Of je nou een vakantieganger, student of zakenreiziger bent, het hebben van betrouwbaar en snel internet is tegenwoordig een must. In dit artikel zullen we de verschillende opties voor mobiel internet in Europa bespreken.  

Mobiel internet binnen Europa

De meeste landen in Europa hebben een stabiel en sterk mobiele netwerk met uitstekende dekking en hoge snelheden. Hierdoor maakt het dit gemakkelijk om online te blijven, of dit nou op het platteland is of in een drukke stad. Er zijn verschillende mogelijkheden voor mobiel internet in Europa. Zoals de XIPO CONNECT data simkaart Europa, een sim only simkaart, een Nederlandse prepaid simkaart of een lokale prepaid simkaart. In dit artikel gaan wij de verschillende simkaarten toelichten ten opzichte van de XIPO CONNECT data simkaart Europa.

Data simkaart Europa XIPO CONNECT

De data simkaart Europa van XIPO Connect biedt vakantiegangers een handige en kosteneffectieve manier om verbonden te blijven in heel Europa. Met een XIPO CONNECT data simkaart Europa profiteer je namelijk van vele voordelen:
Dekking in meerdere landen: Wij bieden dekking in verschillende Europese landen, waardoor je naadloos kunt schakelen tussen netwerken zonder gedoe met grenzen.
Dekking buiten EU: Met onze Europese simkaart heb je ook internet in niet-EU landen, zoals onder andere Noorwegen en Zwitserland.
Meerdere providers per land: In veel landen bieden we dekking via twee of meer providers, wat uniek is. Hierdoor hebben onze simkaarten een betere deking dan andere opties voor internet in Europa.
De simkaarten zijn onbeperkt houdbaar.
Data is 1 jaar houdbaar (+ optie tot data meenemen, waardoor het onbeperkt houdbaar wordt).
Geschikt voor IoT & M2M apparaten.
Gemak: XIPO CONNECT simkaarten zijn eenvoudig te bestellen en te activeren voordat je op reis gaat. Ze kunnen ook worden opgewaardeerd via een online portaal, wat handig is voor langere reizen.

Houd er rekening mee dat data only simkaarten geen eigen mobiel nummer hebben, hierdoor kan je niet sms’en of bellen. Maar als je alleen naar mobiel internet in Europa op zoek bent, is dit niet nodig.

Hoewel sim only bundels  per MB in sommige situaties de voordeligste optie zijn, zijn onze bundels altijd 1 jaar geldig (en kun je data onbeperkt meenemen door minstens een keer per jaar op te waarderen), waardoor je onze bundels het hele jaar door kunt gebruiken zonder extra kosten.

Bekijk hieronder onze

Europa internet oplossingen

Data Simkaart EUROPA
Voordelig internationaal internet door heel Europa via meerdere providers!

MiFi Router + Data sim
Totaal oplossing met een MiFi router? Wij leveren ook een MiFi i.c.m. een data sim Europa!

Standaard prepaid simkaart in Nederland

Voor korte reizen naar Europa of als je flexibiliteit wilt behouden, zijn er standaard prepaid simkaarten in Nederland beschikbaar.

Voordelen van deze simkaarten zijn onder andere:

Na aankoop kun je meteen gebruikmaken van de mobiele data.
Je bent niet gebonden aan een langdurig contract en je kan de simkaart gemakkelijk vervangen als je naar een ander land reist.
Je profiteert van lokale tarieven en kunt data kopen op basis van je behoeften.
Je ontvangt een eigen mobiele nummer.

De nadelen van standaard prepaid simkaarten zijn:

Een standaard prepaid kaart in Nederland brengt hoge kosten met zich mee, een standaard prepaid kaart is vaak de duurste optie.
Het gekoppelde tegoed aan data is 3 tot 6 maanden houdbaar. Hierna is dit niet meer te gebruiken.
Het verschil wat je betaalt aan MB’s is vrij groot. Gemiddeld is dit 10 tot 20 cent per MB. Bij XIPO CONNECT is dit 0,6 cent per MB (met de Europa simkaart).
Standaard prepaid simkaarten zijn niet geschikt voor in IoT en M2M apparaten.

Lokale simkaarten per land

Voor reizigers die één specifiek Europees land uitgebreid willen verkennen, kan het zinvol zijn om een lokale simkaart van een lokale provider aan te schaffen. Voordelen hiervan zijn onder andere:

Lokale simkaarten bieden doorgaans goede tarieven voor langere verblijven.
Je krijgt een lokaal telefoonnummer, wat handig kan zijn voor lokale gesprekken en sms-berichten.

De nadelen van lokale simkaarten zijn:

Niet geschikt voor IoT en M2M apparaten.
De simkaarten zijn vaak alleen bruikbaar in het land van aanschaf
Tegoed (en de simkaart zelf) is beperkt houdbaar.
Je hebt niet van tevoren al een oplossing voor internet, maar moet in het land zelf nog op zoek.

Sim only abonnementen

Als je van plan bent om langere tijd in één Europees land te verblijven, kan een sim only abonnement een goede keuze zijn. Enkele voordelen van sim only abonnementen zijn:

Per MB kom je goedkoper uit dan met een standaard prepaid simkaart.
Deze abonnementen zijn doorgaans beschikbaar met langere contractduur, waardoor ze geschikt zijn voor verblijven van enkele maanden tot jaren.
Sim only abonnementen bieden vaak ruimere data- en belbundels in vergelijking met prepaid simkaarten.
De nadelen van een sim only abonnement zijn:
Met een sim only abonnement kan je buiten je bundel extra kosten maken, wat vooral in het buitenland hoge kosten met zich meebrengt.
Simkaarten die je via een sim only ontvangt zijn niet geschikt voor IoT en M2M apparaten.
Omdat sim only simkaarten contractueel werken worden maandelijks kosten berekend. Je hebt dus vaste en automatische kosten.
Elke maand ontvang je nieuwe data. Heb je nog data over van de vorige maand? Deze kun je niet meenemen en raak je dus kwijt.

Conclusie: mobiel internet in Europa

Mobiel internet in Europa is doorgaans betrouwbaar en van hoge kwaliteit. De keuze tussen een XIPO CONNECT simkaart, sim only abonnementen, standaard prepaid simkaarten of lokale simkaarten per land hangt af van je reisplannen en behoeften. Gebruik je doorgaans veel IoT en M2M apparaten en/of is het niet noodzakelijk dat je een mobiele nummer nodig heb, dan is de Europese data simkaart van XIPO een zeer geschikte oplossing. Met deze data simkaart heb je door heel Europa internet, en hoef je je geen zorgen te maken over maandelijkse kosten of dat je simkaart verloopt.

Mobiel internet buiten Europa?

Ben je van plan om buiten Europa te reizen? En wil je dan ook nog goed en betrouwbaar internet? Met onze Data Wereld Simkaart ben je in totaal in 71 landen verbonden. Dit zijn alle EU-landen, plus andere Europese landen, maar ook landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië, Azië, Afrika, en het Midden-Oosten. Mocht je al deze 71 landen niet nodig hebben want je gaat op familiebezoek of op vakantie naar Zuid-Amerika dan kan je kiezen voor de Data Simkaart Zuid-Amerika, met deze simkaart ben je in 95% van de Zuid-Amerikaanse landen verbonden met het internet.

Bekijk hieronder onze

Internet oplossingen buiten Europa

Data Simkaart WERELD
Mobiel internet in 71 landen (Europa + Noord-Amerika + Zuid-Amerika + Oceanië + Azië + Afrika + Midden-Oosten)
Data Simkaart ZUID/LATIJN-AMERIKA
Dekking in 11 Latijn Amerikaanse landen. Je hebt internet in 95% van Zuid-Amerika.

Tevens bieden we ook een wereldwijde MiFi router aan, met of zonder simkaart. Interesse? Bekijk het nu: 

Laat een Reactie achter

Your email address will not be published.Required fields are marked *