Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

PoC Radio & Portofoon simkaart

PoC Radio & Portofoon simkaart
Een portofoon met simkaart gebruiken? PoC (Push-to-Talk over Cellular) radio oplossingen zorgen ervoor dat radiocommunicatie via mobiele netwerken (online) mogelijk is. Dit zorgt onder andere voor snelle communicatie, maar voortkomt ook ruis (bijvoorbeeld door andere partijen op dezelfde frequenties). Op zoek naar een geschikte data simkaart voor je PoC portofoon (radio)? Bekijk hier onze oplossingen!

Simkaart voor PoC & Portofoons kopen?

Een data simkaart kopen voor je PoC portofoon die onbeperkt houdbaar blijft, en waarvan de data minstens 1 jaar geldig is (plus optie tot data meenemen door minstens eenmalig per jaar op te waarderen)? Kies voor een XIPO CONNECT data only simkaart! Bekijk hier onze verschillende simkaarten die geschikt zijn voor PoC radio’s:

Waarom een data simkaart voor PoC?

Een simkaart is nodig om met een 4G portofoon te kunnen werken. Je kunt zonder simkaart namelijk geen verbinding maken met een 4G-netwerk, waardoor een PoC portofoon niet zal werken. 

Een smart PoC radio / portofoon werkt alleen via het internet. Er is dus ‘alleen data’ nodig. Om deze reden is een data only simkaart ideaal. Dat is waarom onze simkaarten uiterst geschikt zijn voor een PoC systeem. 

Al onze simkaarten genieten van de volgende voordelen die relevant zijn voor PoC:

Alleen data (je betaalt dus niet voor bellen en sms’en).
Stabiel en snel 4G, overal waar we dekking bieden.
Databundels 1 jaar tot onbeperkt geldig (op zichzelf 1 jaar, onbeperkt via data meenemen door op te waarderen).
Prepaid internet: zelf bepalen wanneer je opwaardeert en met welk bedrag.
Geen vaste of automatische kosten.
Alle internationale simkaarten bieden in veel landen dekking via meerdere providers, waardoor onze dekking beter is dan de gemiddelde simkaart.
Simkaarten komen altijd al met data, waardoor je ze direct kun gebruiken in je PoC radio.
Inzicht in je simkaart en verbruik via je eigen account.

Grootschalig gebruik van portofoon simkaarten?

Ook voor bedrijven en organisaties is het mogelijk om onze simkaarten te gebruiken. Op zoek naar een oplossing voor meerdere portofoons / PoC radio’s? Of verkoop je portofoons en wil je samenwerken? Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Natuurlijk kunnen we korting aanbieden bij grotere aankopen. Mail ons via [email protected] of vul ons contactformulier in op de Contact pagina. Wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Welke simkaart voor jouw portofoon?

Bij XIPO CONNECT bieden we verschillende data simkaarten aan. Benieuwd welke het beste past bij jouw smart portoon? Dit hangt af van een aantal factoren. Hieronder zie je een tabel waarin we de beste simkaart benoemen op basis van verschillende situaties.
PoC Portofoon gebruikWelke simkaart?
Hoger verbruik binnen Nederland (2 GB of meer per maand)Data simkaart Nederland
Lager verbruik binnen Nederland (Minder dan 2 GB per maand)Data simkaart Europa
Gebruik in EuropaData simkaart Europa
2G portofoonsData simkaart Europa
Gebruik buiten EuropaData simkaart Wereld
Gebruik in Latijn- en Zuid-AmerikaData simkaart Latijn-Amerika

Hoeveel data verbruikt een PoC portofoon?

Over het algemeen verbruiken PoC radio’s / portofoons niet zoveel data. Natuurlijk is dit afhankelijk van gebruik. Wij hebben daarom uitgezocht wat er gemiddeld ongeveer aan data wordt verbruikt.

Het theoretische dataverbruik per uur bij constante audio is ongeveer 3 MB per uur. Standby dataverbruik is zo een 0,3 MB per uur.

Wordt een smart 4G portofoon de hele dag gebruikt? Dan is er een gemiddelde dataverbruik van 50 tot 70 MB per dag. Zelfs dan heb je dus al genoeg zo een 2 GB per maand. Dit zijn dus maximale hoeveelheden waar je vanuit kunt gaan.

Natuurlijk wordt een PoC radio niet constant / de hele dag gebruikt. Is dit maar een paar uur per dag, dan zou je bijvoorbeeld al zeker voldoende hebben aan 500 MB tot 1 GB per maand. We raden altijd aan om voor de zekerheid iets hoger te zitten dan je verwachtte dataverbruik, zodat je niet onverwachts zonder MB’s / GB’s komt te zitten.

Al onze bundels zijn 1 jaar geldig. Bovendien kun je door tijdig (binnen 1 jaar) minstens eenmalig op te waarderen, data meenemen naar de volgende periode van 1 jaar. Je bent dus niet beperkt tot kort houdbare bundels, wat een belangrijk voordeel is.

Populaire PoC Radio systemen

Er zijn meerdere aanbieders van PoC radio’s en smart portofoons. XIPO CONNECT klanten gebruiken data simkaarten voornamelijk in de volgende PoC systemen:

  • Hytera
  • Icom
  • Inrico
  • Motorola
  • Sepura
  • Zello (PoC radio / portofoon app)

Werkt een data simkaart in alle 4G portofoons?

Zolang een portofoon een optie heeft voor het toevoegen van een externe simkaart, zullen onze data simkaarten altijd werken. Aangezien onze simkaarten gebruik maken van 4G, zul je altijd een uitstekende verbinding hebben. Sterker nog, onze data simkaart Europa is, naast 4G, ook aangesloten op het 2G-netwerk. Heb je een 2G portofoon? Kies dan voor de data simkaart Europa voor de beste werking.

Portofoon met simkaart gebruiken

Radiocommunicatie via het internet (mobiele netwerken) is tegenwoordig makkelijk te realiseren via LTE (4G) portofoons in combinatie met data simkaarten. PoC oplossingen zorgen ervoor dat communicatie snel en efficiënt mogelijk is. Bovendien is een groot voordeel van een smart portofoon met simkaart dat er geen sprake is van ruis door andere partijen die op dezelfde frequenties zitten.

Laat een Reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.Required fields are marked *