Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

MiFi router voor het buitenland

MiFi router voor het buitenland
Een MiFi router in het buitenland gebruiken is een makkelijke manier om op reis of tijdens je vakantie veilig meerdere apparaten van internet te voorzien. Ben je bijvoorbeeld met het gezin op reis, of wil je tijdens je reis graag aan het werk, dan is dit de ideale oplossing. Er zijn wel belangrijke verschillen tussen MiFi routers. Alle informatie daarover is op deze pagina te vinden.

Welke MiFi router kan ik het beste in het buitenland gebruiken?

Wij bieden momenteel 2 verschillende MiFi routers aan waaronder de MiFi router, Huawei en Alcatel. De MiFi routers zijn beide geschikt voor het buitenland maar er zit een belangrijk verschil tussen de MiFi routers, de routers functioneren namelijk niet op dezelfde plekken! De Huawei is het meest geschikt voor gebruik in Europa en de Alcatel is werkzaam over de hele wereld. De MiFi routers hebben een data simkaart nodig om te functioneren en ook daar hebben we een uitgebreid assortiment voor.

MiFi router Europa

De MiFi router die geschikt is voor Europa is de Huawei 5785-320 4G + MiFi. Onze simkaarten en routers bieden een verschillende dekking. Het is daarom belangrijk van tevoren jezelf af te vragen of je veel buiten Europa reist of voornamelijk binnen Europa, voordat je een MiFi router aanschaft. De Huawei is uiterst geschikt voor Europa en beschikt over de volgende kenmerken:

Maximale downloadsnelheid: 300 Mbps
Maximale uploadsnelheid: 50 Mbps
Verbindt maximaal 10 apparaten tegelijk
Met display
Krachtige 3000mAh batterij (10 uur werktijd, tot 700 uur stand by)
Naast 4G ook te gebruiken via 3G en 2G
4G Frequentiebanden (FDD / LTE): 1, 3, 5, 7, 8, 20, 32

MiFi router Wereld

Ga je ook buiten Europa veel op reis, dan is de MiFi router van Alcatel wellicht meer geschikt voor jou. Met deze Mifi router in combinatie met de juiste simkaart ben je bijna overal ter wereld verzekerd van snel 4G internet.

Mobiele Netwerken4G (Cat 4) & 3G & 2G
Aantal apparaten (max)15
Batterij1800 mAh
Batterijduur 7 uur (Standby: 13 uur)
4G snelheidDownloadsnelheid: Maximaal 150 Mbps
Uploadsnelheid: Maximaal 50 Mbps
Frequentiebanden 4G (LTE)B1 (2100) B2 (1900) B3 (1800) B4 (AWS) B5 (850) B7 (2600) B8 (900) B12 (700) B13 (700) B20 (800)
Frequentiebanden 3G (UMTS)850/900/1700/1900/2100
Frequentiebanden 2G (GSM)850/900/1800/1900
BesturingssystemenWindows, macOS
Geheugen2GG NAND flash + 1GB LPDDR2

Welke data simkaart voor welke router?

Er bestaan verschillende simkaarten voor MiFi routers. De meest voorkomende data simkaarten zijn de data simkaart Europa en de data simkaart wereld. Zoals je misschien al raad, is de data simkaart Europa geschikt voor de MiFi router van Huawei en de data simkaart wereld voor de MiFi router van Alcatel. De data kaarten zijn een eenmalige aanschaf aangezien de kaart onbeperkt houdbaar is. Verder hoef je met de datakaart geen abonnement af te sluiten. Via onze website kan de kaart makkelijk zelf opgewaardeerd worden

Interesse in zowel een MiFi router als een data simkaart? Op de productpagina van je gewenste router kun je direct een simkaart erbij bestellen. Heb je al een router en wil je alleen een data sim? Bekijk hieronder de simkaarten:

MiFi router:Geschikt voor:Data simkaart
Huawei EuropaData simkaart Europa
AlcatelWereldData simkaart Wereld

Hoe gebruik ik een Mifi router in het buitenland?

Om een MiFi router te kunnen gebruiken in het buitenland is het essentieel dat de router op de juiste manier is ingesteld. Het kan zijn dat de router het doet in Nederland maar niet in het buitenland. Dit heeft te maken met de APN, deze dient op de correcte manier te zijn ingesteld om werkzaam te zijn in het buitenland. Het is belangrijk dat je de volgende stappen goed volgt om de Mifi router in te stellen.

Stap 1: Verbind een apparaat met de MiFi router. Je leest hier meer informatie over hoe dit werkt.

Stap 2: Nu het apparaat verbonden is met de router is het belangrijk de APN en dataroaming correct in te stellen. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

Waarom een MiFi router voor het buitenland?

Een mifi router is een goed idee als je graag meerdere apparaten tegelijk wilt verbinden. Op deze manier kan alles en iedereen van veilig internet worden voorzien. Ideaal om het gezin blij te houden of te werken over de hele wereld. Hieronder de voordelen van een MiFi router.

  • Tot wel 10 of 15 apparaten verbinden
  • Geen onverwachte roamingkosten
  • Handig voor op zakenreis of vakantie
  • Overal veilig internet
  • Altijd je eigen internetverbinding, ook in het buitenland
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *