Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Simkaart voor Pinapparaat & POS systeem

Simkaart voor Pinapparaat & POS systeem
Een simkaart voor je pinapparaat nodig? Pinapparaten die over een simkaart beschikken hebben een veel breder bereik en zorgen ervoor dat de betalingen niet alleen snel maar ook veilig gaan. Op zoek naar een geschikte simkaart voor jouw pin apparaat / POS? Bekijk dan hier onze verschillende mogelijkheden.

Geschikte simkaarten voor pinapparaten en POS systemen

Welke simkaart gunstig is voor je pinapparaat of POS systeem hangt compleet af van waar je het apparaat of systeem gaat gebruiken. Gelukkig hebben wij bij XIPO CONNECT een uitgebreid aanbod van prepaid data simkaarten die uiterst geschikt zijn!

Waarom een data simkaart voor pinapparaten?

Wanneer een klant een betaling doet met een betaalkaart, moet het pinapparaat de transactiegegevens naar het betalingsnetwerk sturen voor autorisatie en verwerking. Een internetverbinding is dan ook belangrijk om deze gegevens snel en veilig te verzenden.

Om de veiligheid van transacties vast te stellen kan er simpelweg niet gewoon verbinding met wifi gemaakt worden. Dit omdat deze vaak hacking gevoelig zijn. Met een data simkaart wordt er veilig internet gecreëerd waardoor het pinapparaat contact kan maken met het betalingsnetwerk zonder dat je daadwerkelijk met het lokale wifi-netwerk verbonden bent.

Onze data simkaarten zorgen niet alleen voor een veilige en snelle transactie maar bieden nog veel meer voordelen waaronder:

 • Eenmalige kosten aanschaf simkaart
 • Geen abbonement nodig
 • Data is 365 dagen geldig (kan meegenomen worden door binnen deze periode weer op te waarderen)
 • Stabiel en snel 4G, overal waar wij dekking bieden
 • 3-in-1 simkaart (Nano, Micro en Standaard)
 • Biedt in veel landen dekking via meerdere providers

Welke simkaart is het meest geschikt voor mijn pinapparaat?

Bij XIPO CONNECT bieden wij meerdere prepaid data simkaarten aan. Welke het meest geschikt is voor jouw apparaat, hangt af van verschillende factoren. Zo is door het lage data verbruik de data simkaart Europa een uiterst geschikte optie. Deze simkaart is het goedkoopst en komt al met 2GB gratis data. Verder komt de simkaart met meerdere voordelen die deze kaart erg aantrekkelijk maken.

Snel & Stabiel internet in heel Europa
Simkaart is Onbeperkt Houdbaar
Data is 365 dagen geldig + onbeperkt verlengbaar!
Snel 4G mobiel internet (ook 2G & 3G)
3-in-1 simkaart (Nano, Micro & Standaard)
Meerdere providers per land op 1 sim!
Goedkope tarieven: Vanaf 0,6 cent per MB online in heel Europa
M2M simkaart: ideaal voor M2M / IoT apparaten

Hoeveel data verbruikt een pinapparaat?

Zoals eerder benoemd verbruikt een pin apparaat minimale data, maar hoeveel data verbruikt hij nu precies? Een pin apparaat verbruikt ongeveer 5 kb per transactie. Dit is erg weinig. Je zult op deze manier dan ook heel lang met je data kunnen doen. De eerste MB zal pas bij ongeveer 200 transacties verbruikt zijn.

Waarom een simkaart voor mijn POS systeem?

Met een goed werkend POS systeem zorg je er niet alleen voor dat de transactieverwerking goed gaat, maar ook het voorraadbeheer en rapportage voor de boekhouding wordt nauwkeurig bijgehouden door het systeem. Een goed werkend POS systeem draagt dan ook zeker bij aan het soepel draaien van jouw onderneming!

Om jouw POS systeem ten alle tijden soepel te laten werken is het extreem belangrijk dat het POS systeem verbonden is met een sterke internetverbinding. Jouw POS systeem verbinden met een Wifi verbinding is alleen geschikt op locaties waar er een betrouwbaar netwerk aanwezig is, maar voor bedrijven die op locatie werken is dit vaak geen optie. Een POS systeem dat via mobiele data kan werken is niet afhankelijk van deze externe onveilige wifi-netwerken en daarom dan ook een veiligere optie voor deze bedrijven.

Welke simkaart is geschikt voor mijn POS systeem?

Bij XIPO CONNECT bieden wij meerdere simkaarten aan, je vraagt je dan ook misschien af welke het meest geschikt is voor jouw POS systeem. Een POS systeem verbruikt over het algemeen erg weinig, waardoor je lang met jouw data zal doen. Als je veel op locatie werkt is het fijn om flexibel te zijn, de data simkaart Europa is dan ook een perfecte optie daarvoor en kent nog veel meer voordelen dan flexibiliteit, waaronder:

 • Snel en stabiel internet in heel Europa
 • 2GB gratis data
 • Sim Kaart is onbeperkt houdbaar
 • Goedkope opwaardeer tarieven
 • Snel 4G mobiel internet (ook 2G & 3G)

Hoeveel data verbruikt een POS systeem?

Het dataverbruik van een POS systeem hangt af van verschillende factoren waaronder de grootte van het bedrijf, het aantal transacties en of het systeem verbonden is met de cloud.Bij bedrijven waar er voornamelijk tekstuele transactie gegevens verwerkt worden, bijvoorbeeld gerechten, drankjes of producten, zal het dataverbruik maar enkele KB’s per transactie zijn. Ontvangt het POS systeem ook updates over prijzen, voorraadbeheer of andere informatie zal het verbruik iets toenemen maar nog steeds in de kilobytes blijven, wat erg laag is. Er gaan namelijk 1000 kb in 1MB. Voor welke XIPO CONNECT simkaart je ook kiest, je kunt lang met de data vooruit!

Pinapparaat of POS syteem buiten Europa gebruiken

De data simkaart Europa is een uiterst geschikte optie voor pinapparaat POS systemen die binnen Europa worden gebruikt, maar het kan ook zijn dat je deze systemen graag buiten Europa wilt gebruiken. Ook daar hebben wij de perfecte optie voor namelijk de data simkaart wereld. Deze simkaart biedt dekking in wel 71 landen en kent nog veel meer voordelen.

Wereldwijd dekking in 71 landen
Goedkope tarieven: Vanaf €0,018 per MB wereldwijd online
Deze simkaart is Onbeperkt Houdbaar
Data is 365 dagen geldig
Snel 4G mobiel internet + Geschikt voor 2G & 3G
3-in-1 simkaart (Nano, Micro & Standaard)

Via welke netwerken werken pinapparaten en POS systemen over het algemeen?

De meeste pinapparaten en POS systemen werken over het algemeen vooral op 4G netwerken, hoewel 3G ook wel eens wordt gebruikt. Via vooral 4G kunnen transacties of voorraadwijzigingen snel en betrouwbaar verwerkt worden. Sommige oudere POS en pin systemen kunnen nog gebruik maken van 2G netwerken. Dit maakt onze simkaarten dan ook geschikt voor zowel oudere, als nieuwe pin- en POS systemen.

Meest voorkomende draadloze pin en POS systemen

Er zijn meerdere bedrijven die draadloze pin apparaten en POS systemen aanbieden. Hier noemen wij de bekendste om een idee te geven.

De 3 meest bekende merken van draadloze pinsystemen zijn:

 • myPOS
 • SumUp
 • (i)Zettle

De 3 meest bekende merken van POS systemen zijn:

 • Square POS
 • Clover POS
 • Toast POS

Dit zijn dan misschien wel de bekendste bedrijven, maar onze data simkaart werkt voor elk pinapparaat / POS systeem waar een simkaart in geplaatst kan worden. Met onze data only sim ben je ervan verzekerd dat de apparaten vlekkeloos zullen functioneren.

Laat een Reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.Required fields are marked *