Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Data Simkaart voor Beveiligingscamera

Data Simkaart voor Beveiligingscamera
Werkt jouw camera via een mobiel netwerk, zoals 4G, 3G, of 2G? Dan is er een simkaartslot aanwezig waar je een simkaart in kunt plaatsen. Hierdoor kun je je beveiligingscamera’s via mobiele data en dus zonder WiFi gebruiken. Data simkaarten zijn uiterst geschikt voor beveiligingscamera’s. Hier lees je meer over het gebruiken van een data only sim voor je camera en wat hierbij komt kijken!

Beveiligingscamera simkaart kopen? Bekijk ons aanbod!

Een 4G simkaart voor je camera bestellen? Hieronder zie je onze data simkaarten.

Waarom een XIPO CONNECT simkaart?

Toegang tot 5G, 4G, 3G en 2G
Internationale connectiviteit
Onbeperkt geldig (wordt nooit geblokkeerd)
Kostencontrole: zelf bepalen wanneer je opwaardeert
Data 1 jaar tot onbeperkt geldig
Meerdere providers per land (betere dekking)
Geschikt voor IoT & M2M
Online portaal voor inzien simkaart, opwaarderen en dataverbruik

De voordelen van data simkaarten voor camera’s

Zolang een simkaart het juiste mobiele netwerk ondersteunt, zou deze moeten werken met een camera. Toch bestaan er wel zeker verschillen, en worden data only simkaarten steeds vaker aangeraden in plaats van een standaard simkaart. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een prepaid data simkaarten?

Je betaalt alleen voor internet, en dus niet voor belminuten en sms’jes. Gezien je met een smart beveiligingscamera alleen data verbruikt, is dit ideaal. Met een data sim bespaar je dus kosten.
Een data only simkaart is precies ontwikkeld voor smart devices (IoT & M2M). Deze mogen hier dan ook in worden gebruikt (dit is met een standaard simkaart niet het geval).
Het werkt via mobiel internet, wat veiliger is dan WiFi. Dit is van belang voor camera’s, onder andere vanwege encryptie en constante verbondenheid.
Een betere dekking, doordat er meerdere providers aangesloten zijn in de meeste landen. Hierdoor heb je minder kans op uitval (onze simkaarten schakelen automatisch van netwerk).
Je hoeft niet fysiek aanwezig te zijn om de simkaart op te waarderen of te monitoren: alles kan online. Ideaal voor als je de camera bijvoorbeeld in het buitenland gebruikt, zoals in een vakantiehuisje.

Waarom geen standaard simkaart?

Koop je een gewone prepaid simkaart via een mobiele provider, of sluit je een sim only abonnement af, dan ontvang je een 06-nummer. Om te voorkomen dat 06-nummers opraken (wat inmiddels een reëel risico wordt), mogen providers deze alleen verkopen voor gebruik van mobiele telefonie. Dit is vastgesteld door de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Eigenlijk mogen deze dus alleen worden aangeboden voor smartphones.

Alle andere apparaten moeten gebruik maken van een data only oplossing. Dit geldt dus voor camera’s en beveiligingscamera’s, maar ook tablets, laptops, MiFi routers, dongels, en allerlei andere apparaten die uitsluitend via het internet werken.

Het bovenstaande betekent dat je eigenlijk geen standaard simkaart ‘mag’ gebruiken in een camera, en dat de werking hiervan dan ook niet optimaal zal zijn.

Beveiligingscamera simkaart instellen en gebruiken

Wij hebben verschillende simkaarten die geschikt zijn voor camera’s. Wanneer je voor een NL only simkaart kiest (alleen Nederland), kun je deze direct plaatsen en gebruiken. Je hoeft de simkaart verder niet te configureren in de camera!

Kies je voor een internationale simkaart, dan moet onze APN nog in de camera worden ingesteld. Hiervoor bestaan over het algemeen twee mogelijkheden:

1. Beveiligingscamera instellingen
Binnen de instellingen van de camera zelf, bijvoorbeeld door een app die bij deze camera hoort te installeren en binnen de app een nieuw toegangspunt/APN in te stellen.
2. Via SD kaart inladen
Bij sommige camera’s, zoals Reolink, dient u de APN op een SD kaart te zetten (via een bestand dat je aanmaakt / downloadt en deze vervolgens in de camera te plaatsen.

In dit artikel lees je meer informatie over de tweede manier (het inladen van de APN via een SD kaart).

Verder dient dataroaming in te staan (in het geval van een internationale simkaart). Meestal staat dit standaard al aan op een 4G camera, anders dien je het nog aan te zetten via de instellingen van het apparaat.

Welke simkaart is geschikt voor mijn camera?

Benieuwd welke XIPO CONNECT simkaart het beste past bij jouw camera? Zie hieronder een tabel met de meest geschikte simkaart op basis van jouw situatie.

Beveiligingscamera gebruikWelke simkaart?
Hoger verbruik binnen Nederland (2 GB of meer per maand)Data simkaart Nederland
Lager verbruik binnen Nederland (Minder dan 2 GB per maand)Data simkaart Europa
Gebruik in EuropaData simkaart Europa
Gebruik buiten EuropaData simkaart Wereld
Gebruik in Latijn- en Zuid-AmerikaData simkaart Latijn-Amerika
4G cameraZelf kiezen o.b.v. verbruik & dekking
3G camera (binnen Nederland)Data simkaart Nederland
2G camera’sData simkaart Europa

Ben je op zoek naar een geschikte bewakingscamera simkaart, dan is het dus onder andere van belang dat je een sim kiest die gebruik maakt van hetzelfde mobiele netwerk als de camera. Daarover lees je hieronder meer.

Mobiele netwerken & Connectiviteit

Er bestaan drie soorten ‘smart camera’s’:

  • 4G camera’s
  • 3G camera’s
  • 2G camera’s

Vandaag de dag is 4G natuurlijk het populairst, onder andere door de snelheid en veiligheid. Er bestaan echter dus ook nog beveiligingscamera’s die via 3G en 2G werken. Sommige camera’s werken via 4G, maar ook 3G en/of 2G.

Het is belangrijk dat je voor een beveiligingscamera simkaart kiest die het mobiele netwerk ondersteunt waar jouw camera gebruik van maakt. Hierdoor kun je namelijk verbinding maken en is de connectiviteit optimaal. Al onze simkaarten werken via 4G, waardoor je gerust een XIPO CONNECT data sim kunt gebruiken in je 4G beveiligingscamera’s. Heb je een 2G camera (alleen 2G), dan zijn al onze simkaarten behalve de data simkaart Nederland. geschikt. Heb je een 3G camera (alleen 3G), dan is juist alleen onze data simkaart Nederland geschikt.

Hoeveel data verbruikt een beveiligingscamera?

In de tabel hierboven hebben we al wat informatie verschaft over welke data only sim het meest geschikt is op basis van een aantal factoren, waaronder verbruik. Beveiligingscamera’s worden dan ook op verschillende manieren gebruikt. De een heeft een camera die continu aanstaat, waardoor er constant wordt gefilmd. In dergelijke situaties is dataverbruik natuurlijk hoger dan wanneer er alleen op aanvraag of alleen bij beweging wordt gefilmd.

Daarom zie je hieronder twee toelichtingen. Let erop dat dit schattingen en gemiddelden zijn, en dat het per camera kan verschillen.

Verbruik per aanvraag of bij Bewegingsdetectie

Gemiddeld verbruikt een camera zo een 20 MB per keer. Dit betekent: Wanneer er wordt aanvraagd om te filmen, of wanneer er beweging wordt gedecteerd. Dit is natuurlijk afhankelijk van de resolutie: bij een standaard resolutie van 720p tot 180p zul er per aanvraag minder worden verbruikt dan bij een hoge resolutie van 2K tot 4K.

Verbruik bij Live Filmen

Ook dit is afhankelijk van de resolutie en de kwaliteit. Live filmen op 1080p verbruikt gemiddeld 0,5 GB tot 1,5 GB per uur. Wanneer je op een resolutie van 2K tot 4K filmt, zal dit wat hoger liggen. Heb je juist een camera met een lagere resolutie, dan zul je merken dat dataverbruik lager zal liggen (maximaal 0,5 GB per uur).

Waarom mobiel internet en geen WiFi voor beveiligingscamera’s?

Met een camera met simkaart ben je niet afhankelijk van WiFi. Je kunt bijvoorbeeld een 4G simkaart in een camera plaatsen en hierdoor via mobiele data internetten. Waarom is mobiel internet een goede optie voor een beveiligingscamera ten opzichte van WiFi?

  • Je kunt de camera plaatsen op locaties waar WiFi niet beschikbaar is, of waar het signaal zwak is, zoals buitengebieden of vakantiehuisjes.
  • Het is betrouwbaarder. Voor beveiligingscamera’s is het belangrijk dat het internet niet zo snel uitvalt, wat met WiFi eerder zal gebeuren dan met mobiel internet.
  • Het is veiliger dan WiFi. Met mobiel internet heb je je eigen verbinding, terwijl WiFi vaak gedeeld moet worden. Vooral openbare WiFi netwerken zijn onveilig vergeleken met mobiele data.
  • Flexibiliteit: alles wat je nodig hebt, is een simkaart. De camera kun je verplaatsen wanneer je wilt: je bent niet verbonden aan een fysieke locatie (wat met WiFi meestal wel het geval is).
  • Bredere dekking: een data simkaart kun je overal gebruiken waar deze dekking biedt (ook andere landen), terwijl je voor WiFi beperkt bent tot een specifieke locatie.
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *