Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Top 10 IoT & M2M apparaten

Top 10 IoT & M2M apparaten
De technologische ontwikkeling van Internet of Things(IoT) en Machine-to-Machine (M2M) communicatie is de afgelopen jaren flink opgeschroefd. Hierdoor zijn deze apparaten niet meer weg te denken in het bedrijfsleven, huishouden of dagelijks leven. In dit artikel focussen wij op de top 10 IoT en M2M apparaten waar onze data simkaarten regelmatig voor worden gebruikt. Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende apparaten, ook hiervoor zijn onze simkaarten geschikt.

Wat is het verschil tussen IoT & M2M?

Laten we beginnen met de verschillen tussen IoT en M2M. Het verschil tussen deze twee is dat IoT een fysiek apparaat is dat direct verbonden is met het internet welke kan worden bediend door middel van een smartphone of andere apparaten.
M2M apparaten hebben directe communicatie met een ander apparaat zonder tussenkomst van een smartphone. Hierdoor kunnen deze machines data verzamelen en direct doorsturen.

Om deze data te verzamelen en te verzenden hebben apparaten een IoT of M2M simkaart nodig.

Voorbeelden van IoT en M2M apparaten

Om een beeld te krijgen van verschillende IoT apparaten kan je denken aan vele smart producten zoals, smartwatches, deurbellen, beveiligingscamera’s en MiFi routers. Dit zijn fysieke producten die direct verbonden zijn met het internet. Die je met bijvoorbeeld een app op je telefoon kan bedienen.

Nu je een beeld hebt gekregen van verschillende IoT apparaten, gaan we een aantal voorbeelden geven van M2M apparaten. Zoals eerder besproken, zijn deze apparaten direct verbonden tussen andere apparaten. Dit kunnen medische apparaten zijn zoals hartmonitoren en bloeddrukmeters, smart meters van energie, GPS-trackers of landbouwsensoren. Deze apparaten sturen allen direct informatie door naar andere apparaten die deze informatie verwerken.

Top 10 Iot en M2M apparaten

Nu we de grootste verschillen hebben uitgelegd, gaan we over naar de top 10 meest populaire IoT apparaten van dit moment

Top 10 IoT apparaten

 1. Slimme luidsprekers
 2. Slimme thermostaten
 3. Slimme beveiligingscamera’s
 4. Slimme verlichtingssystemen
 5. Draagbare fitness-trackers of smartwatches
 6. Steden infrastructuur oplossingen
 7. Slimme apparaten voor huishoudelijke taken
 8. Slimme rookmelders en koolmonoxidemelders
 9. Slimme Auto’s
 10. Slimme landbouwsensoren

Top 10 M2M apparaten

 1. Point of Sale (PoS) terminals
 2. Smart meters voor elektriciteit, gas en water
 3. Voertuigvolgsystemen
 4. Industriële sensoren
 5. Medische apparaten
 6. Remote Monitoring van Apparatuur
 7. Landbouwsensoren
 8. Retail- en voorraadbeheer
 9. Slimme energiebeheersystemen
 10. Slimme afvalbeheersystemen

Misschien hebben jullie het al opgemerkt, de meeste M2M apparaten zijn voor zakelijk gebruik zoals PoS terminals, voertuigvolgsystemen en beheersystemen. Daarnaast kunnen IoT apparaten zowel zakelijk als privé worden gebruikt. Door de enorme populariteit van IoT en M2M oplossingen is dit pas een klein lijstje van apparaten. De markt blijft zich enorm ontwikkelen op het gebied van IoT en M2M. Hierdoor komen er steeds meer IoT en M2M apparaten op de markt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *