Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Simkaart voor laptop

Simkaart voor laptop
Verbondenheid is een onmisbaar kenmerk geworden in de wereld waar we nu leven. Zowel voor vrije tijd als werk is verbinding belangrijk. Of je nu onderweg bent voor werk, school of vakantie, een laptop kan je productiviteit verhogen. Maar wat nou als er geen WiFi beschikbaar is, of dat deze niet naar behoren werkt? Dan is een data simkaart van XIPO CONNECT de ideale oplossing! In dit artikel bespreken wat er nodig is voor een laptop met simkaart.

Waarom een XIPO CONNECT simkaart geschikt is voor je laptop

XIPO CONNECT data simkaarten komen steeds vaker voor in internetoplossingen, dit geldt ook voor laptops. Onzre simkaarten bieden vele voordelen en onderscheiden zich van andere aanbieders. Met name de beveiliging en de grote dekking die XIPO CONNECT biedt maakt dat deze simkaarten zeer betrouwbaar zijn. Hieronder zijn een aantal voordelen van de XIPO CONNECT prepaid data only simkaarten:

Onbeperkt houdbare internetbundels tegen zeer voordelige tarieven vanaf €0,000599 per MB (NL only sim) / €0,006 per MB (Europa sim)
Bij XIPO CONNECT hoef je je geen zorgen te maken dat je internet het ineens niet meer doet, want door de uitgebreide aanbieders pakt onze simkaart altijd de provider die op het moment de beste dataverbinding heeft.
Direct Inzicht in je verbruik: Log in op je account & bekijk je dataverbruik of voeg nieuwe data bundels toe aan je simkaart.

Waarom een data simkaart in plaats van een standaard simkaart?

Tegenwoordig krijgen al meer apparaten een simkaart, denk bijvoorbeeld aan je laptops en tablets. Elke simkaart heeft een eigen 06-nummer, om te voorkomen dat de 06-nummers opraken zijn er speciale data simkaarten ontwikkeld die alleen communiceren via het internet.

Bij het gebruik van laptops is het niet noodzakelijk dat je een 06-nummer hebt, dus ook niet de kosten hiervan. Integendeel, in een laptop mag je helemaal geen standaard simkaart gebruiken! Met een XIPO CONNECT simkaart hoef jij je hier geen zorgen over te maken, omdat deze alleen gebruik maakt van data verbinding en hiervan de kosten. Er is geen 06-nummer gekoppeld, waardoor de sim gebruikt mag worden in laptops en andere IoT / M2M apparaten.

Data simkaarten bieden daarnaast nog de volgende voordelen:

  • Meerdere providers per land
  • Geen extra kosten voor bellen en sms
  • Inzicht in je dataverbruik

Hoe kan ik een simkaart in een laptop gebruiken?

Om een simkaart te gebruiken voor je laptop zijn er verschillende oplossingen. Hieronder is een overzicht met de mogelijke oplossingen.

1. Dongel met simkaart. De meest voorkomende oplossing is een dongel met een XIPO CONNECT simkaart. Een dongel is een USB stick waar de simkaart in kan. Deze dongel plug je vervolgens in je laptop en stel je de APN* in. Nadat alles goed is ingesteld kan je genieten van razendsnel internet en hoef je je geen zorgen te maken dat je geen connectie hebt.
2. Laptop met simkaartslot. Heeft jouw laptop een simkaartslot? Dan kan je de XIPO CONNECT simkaart eenvoudig in je laptop steken. Hierna moet je nog wel de APN* instellen maar daarna ben je wel connected met het internet!
3. eSIM. Een andere oplossing is de eSIM. eSIM staat voor ‘Embedded Sim’, dit wil zeggen dat je geen fysieke simkaart meer nodig hebt. Deze oplossing is vrij nieuw, veel laptops ondersteunen de eSIM niet. Maar heb jij de nieuwste Acer, ASUS, Dell, HP of Lenovo laptop? Dan kan het zo zijn dat jouw laptop de eSIM ondersteunt.

*Onze APN instellen is niet nodig voor de Nederlandse data simkaarten (NL only)

Data simkaart voor laptop kopen?

Aangezien je gebruik wilt maken van het internet zonder een WiFi-verbinding is het noodzakelijk om een data simkaart voor je laptop aan te schaffen. Hiermee kan je niet bellen of SMS’en. Wel is data voordelig en lang houdbaar. Bekijk hier de verschillende producten.

Dé oplossing voor laptop simkaarten

XIPO CONNECT simkaarten voor laptops zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare, snelle en veilige internetverbinding. Door de uitgebreide netwerkdekking en beveiliging ben je altijd verbonden!
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *