Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

WiFi op de boot

WiFi op de boot

Internetten op de boot via een WiFi-verbinding? Het is aangeraden om aan boord je eigen internetverbinding op te zetten. Zo heb je altijd een snelle en veilige dataverbinding. Je kunt op meerdere manieren gebruikmaken van WiFi op de boot, en er zijn meerdere internetoplossingen mogelijk. In dit artikel lichten we dit toe en geven we je de beste opties!

Twee methodes voor WiFi op de boot

De twee meest gebruikte methodes om op een boot WiFi te krijgen, zijn:

  1. Via een MiFi router
  2. Via de hotspot van je mobiele telefoon

MiFi op de boot

Dit is de meest gebruikte manier om een WiFi-verbinding te realiseren. Op een MiFi router kun je namelijk 10 tot 32 apparaten aansluiten (afhankelijk van het model). Bovendien behoud je de hoogste internetsnelheden en kun je het kleine apparaatje gemakkelijk overal meenemen.

Tip: Ben je nog op zoek naar een geschikte MiFi voor binnen Europa? Bekijk eens deze MiFi router. Deze kun je bij ons los of met data simkaart aanschaffen. Dit is een 4G router voor boten (4G-netwerk wordt omgezet in een WiFi-netwerk) en is een uitstekende oplossing voor binnen Europa. Je kunt hierop tot 32 apparaten aansluiten, waardoor velen kunnen genieten van een betrouwbare verbinding.

Telefoon hotspot

Een eenvoudige manier om WiFi aan boord van een boot te realiseren is door de hotspot van je telefoon te gebruiken. Je smartphone creëert dan een WiFi-netwerk waar anderen mee kunnen verbinden.

Hoewel deze methode eenvoudig is, verlies je wel snel internetsnelheid en kunnen er een beperkt aantal apparaten op aangesloten worden. Een MiFi router is betrouwbaarder, maar voor sommigen is een telefoon hotspot voldoende.

Data only oplossingen voor internet

Naast het apparaat heb je natuurlijk nog een internetoplossing nodig. Deze plaats je in je apparaat (zoals een MiFi router of telefoon hotspot). Vervolgens maakt het apparaat van het 4G- of 5G netwerk van de simkaart (of eSIM) een WiFi-netwerk. 

Ben je op zoek naar een internetoplossing voor je apparaat, zodat je op de boot een WiFi-netwerk kunt creëren? XIPO CONNECT is gespecialiseerd in data only oplossingen die ideaal zijn voor situaties zoals WiFi op de boot!

Onze opties zijn als volgt:

Data simkaart (prepaid)
Abonnement (Bundels)
Abonnement (Onbeperkt internet)
eSIM data only (prepaid en abonnementen)

Prepaid Data Simkaarten

Met een prepaid data only sim heb je alleen internet via prepaid. Ideaal om in je MiFi router of een ander apparaat te plaatsen en te gebruiken, want met onze prepaid oplossingen heb je volledige kostencontrole. Je bepaalt zelf wanneer je opwaardeert en met welk bedrag.

Data 1 jaar houdbaar (+ mee te nemen)
Dekking via meerdere lokale providers (beste dekking)

Data Only Bundels (Abonnement)

Met de abonnementen van XIPO CONNECT heb je een stabiele verbinding via alleen data, waardoor je niet betaalt voor bellen en sms’en.

Wij hebben verschillende bundels en oplossingen voor zowel Nederland als het buitenland. Wil je genieten van het gemak van een abonnement, zodat je zorgeloos kunt internetten op de boot, kies dan voor een van onze bundels!

Bekijk nu alle mogelijkheden en bundels!

Onbeperkt WiFi op de boot (Abonnement)

Wil je op de boot gebruikmaken van onbeperkt WiFi? Naast bundels hebben wij ook unieke unlimited internet abonnementen. Deze hebben we ontwikkeld per land, zodat je een betrouwbare internetverbinding hebt met een lokale provider. Wij hebben de hoogste Fair Use Policy (FUP) van alle providers! Voorbeeld: Met ons onbeperkt internet abonnement voor Nederland is de FUP 1 TB per maand en is er geen specifieke dagelijkse limiet; de meeste internetaanbieders zitten tussen de 100 GB en 300 GB per maand en hebben ook limieten per dag.

Onbeperkt internet via een data sim afsluiten? Bekijk onze opties:

Data Only eSIM

Alle oplossingen die genoemd zijn (zowel prepaid als abonnementen), zijn ook via eSIM beschikbaar! Je kunt dus een prepaid data eSIM bij ons aanschaffen, en het is ook mogelijk om je abonnement via eSIM af te sluiten in plaats van een fysieke simkaart te ontvangen.

Voor situaties zoals WiFi op de boot wordt vaker een simkaart gekozen, maar het is dus goed om te weten dat je ook voor eSIM kunt kiezen. Heb je hier interesse in, bekijk dan de volgende pagina voor alle informatie: eSIM Data Only

Tips voor WiFi op de boot

Hierboven hebben we toegelicht op welke manieren WiFi het vaakst wordt gerealiseerd op boten, en welke internetoplossingen geschikt zijn. Hieronder geven we nog een aantal handige tips voor WiFi aan boord.

Gebruik je MiFi op de boot? Soms is het mogelijk een externe antenne toe te voegen. Dit zorgt voor meer bereik.
Hoeveel internet je nodig hebt, is helemaal afhankelijk van je situatie. Hoe lang ben je op de boot, hoeveel personen zullen het WiFi-netwerk gebruiken, en wat voor soort applicaties zullen worden gebruikt? Bekijk ons artikel over dataverbruik om een goede inschatting voor jezelf te maken. Wil je zeker weten voldoende internet, kies dan voor onbeperkt WiFi op de boot.
Zorg ervoor dat het apparaat dat het WiFi-netwerk uitstraalt, zoals een MiFi router, hoog en centraal wordt geplaatst. Vermijd ook interferentie door de router niet te dicht bij andere elektronische apparaten te plaatsen (zoals motoren of generatoren).
Test de signaalsterkte op verschillende locaties in de boot om de beste plek te vinden waar je je apparaat plaatst.
Maak gebruik van specifieke apps voor bijvoorbeeld navigatie, weer, tracking, en meer indien dit relevant is voor jouw internetgebruik op de boot. Dit is vaak relevant voor yacht wifi of WiFi aan boord van een schip.
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.Required fields are marked *