Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Data only simkaarten stijgen in populariteit

Data only simkaarten stijgen in populariteit
Dat mensen wereldwijd steeds meer gebruik maken van het internet, wordt nog maar eens bevestigd door een leuk onderzoek, waaruit blijkt dat tot 30 procent van alle simkaarten wereldwijd data only simkaarten zijn. Het percentage ‘data only’ verschilt per land, maar blijft wereldwijd stijgen. In dit artikel delen we meer informatie over dit interessante onderzoek.

Aandeel data only simkaarten tot 30%

Van alle landen blijkt het concept van data only in Letland het populairst: 25% van alle simkaarten daar zijn ‘alleen internet kaarten’. Tijdens het onderzoek is door Tefficient het aandeel data only simkaarten dat internet verbruikt tegenover het totale internet verbruik van alle simkaarten gezet.

Dit is de top 3 landen waar data only simkaarten het populairst zijn:

  1. Letland: 25%
  2. Finland: 19%
  3. Bahrein: 18%
Hierbij het volledige overzicht:

data simkaarten populariteit
Bron: Tefficient

Europa en rest van de wereld

Natuurlijk hebben we ook een Europa data sim en is het daarom interessant om te weten hoe internetverbruik er uit ziet in Europa. Uit het onderzoek blijkt dat van de top 3 landen waar data only het populairst is, twee landen onderdeel zijn van de EU: Finland en Letland. Buiten de EU wordt een data simkaart in de volgende landen het meest gebruikt:

  1. Bahrein: 18%
  2. Australië: 13%
  3. Ijsland: 11%
Ook in Nederland stijgt de vraag naar alleen data. Hierbij liggen er nog grote kansen voor groei, want momenteel is dit aandeel nog slechts 4%.

Opvallende ‘data only’ statistieken

Tenslotte zien we in het onderzoek nog een aantal opvallende statistieken en cijfers over internetgebruik via data simkaarten.

Verbruik data in verhouding met aandeel data only
Dat er wereldwijd nog altijd meer simkaarten zijn die niet ‘data only’ zijn dan wel, is niet raar. Wat wel interessant is, is dat gebruikers van een alleen internet sim meer data verbruiken dan gebruikers van een standaard simkaart. Het aandeel dataverbruik van ‘alleen data’ simkaarten is relatief gezien namelijk opvallend hoog.

Hieronder is dat afgebeeld in een grafiek. Je ziet onder andere hoe in Oostenrijk ongeveer 75% van het totale internetverbruik afkomstig is van data kaarten, terwijl minder dan 15% van alle simkaarten ‘data only’ zijn.

data only tegenover totale dataverbruik
Bron: Tefficient


Portugal: Hoogste aandeel van dataverbruik
Een ‘Portugese data simkaart’ verbruikt gemiddeld 9,6x zoveel data als een ‘standaard Portugese simkaart’. Voor elke GB dat een reguliere sim verbruikt, verbruikt een data sim dus bijna 10 GB!

Hoewel het aandeel data only simkaarten in Portugal (onder de 5%) vrij laag is, is de verbruik van deze simkaarten dus wel hoog.

Taiwan: Veel verbruik, laag aandeel
Hoewel een gemiddelde simkaart in Taiwan meer dan 25 GB data per maand verbruikt, is het aandeel van data only simkaarten in het land minder dan 5%.
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *