Data Simkaarten & Mobiel Internet
online[@]xipoconnect.nl
Data Simkaarten & Mobiel Internet

Waar kan ik een data simkaart voor gebruiken?

Waar kan ik een data simkaart voor gebruiken?

Een data simkaart is een simkaart die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot mobiel internet op een apparaat naar keuze. Vaak worden data simkaarten gebruikt in mobiele telefoon, tablets, MiFi routers, horloges, GPRS trackers of andere slimme apparaten die enkel via data communiceren.

Een data sim kun je dus gebruiken om toegang te krijgen tot mobiel internet op je apparaat, zodat je online kunt blijven terwijl je onderweg bent. Je kunt bijvoorbeeld e-mails checken, sociale media bekijken, websites bezoeken en videobellen met behulp van de data simkaart. Deze simkaarten worden vaak in MiFi’s gebruikt om verbinding te maken met andere mobiele apparaten, door als WiFi-hotspot te fungeren zodat je meerdere apparaten kunt voorzien van snel internet.

Wat voor data simkaarten zijn er?

Er zijn verschillende soorten data simkaarten beschikbaar, afhankelijk van het type mobiele netwerk waarmee ze werken. Er zijn simkaarten voor mobiele netwerken, die werken met 2G- en 3G-technologie, en natuurlijk data simkaarten voor 4G- en 5G-netwerken. Afhankelijk van je locatie en het type apparaat dat je wilt gebruiken, kan het nodig zijn om een bepaald type simkaart te kiezen.

Er zijn twee hoofdtypen te onderscheiden:

  1. De overall data simkaart
  2. Een specifieke IoT / M2M simkaart
Tarieven (Per MB)DekkingHoudbaarheid databundelsDownload / Upload (Max)Providers per land
Data simkaart Europa €0,008Europa + Noord-Amerika
(36 landen)
1 jaar + optie tot data meenemen150 Mbps / 50 Mbps1, 2, of 3
Data simkaart Nederland€0,00059Nederland (NL only)1 jaar + optie tot data meenemen150 Mbps / 50 Mbps1
Data simkaart Latijn-Amerika€0,018Latijn-Amerika + Extra landen
(17 landen)
1 jaar + optie tot data meenemen150 Mbps / 50 Mbps1, 2, of 3
Data simkaart Wereld€0,018Wereldwijde dekking
(71 landen)
1 jaar + optie tot data meenemen150 Mbps / 50 Mbps1, 2, of 3
Standaard simkaarten€0,10Europese Unie
(27 landen)
1 maand100 Mbps / 25 Mbps1

In welke apparaten wordt een data sim gebruikt?

Door de vele vragen die wij ontvangen over mogelijk apparaat gebruik van data simkaarten hebben wij onderstaand een uitgebreide lijst gemaakt van de 20 meest voorkomende toepassingen. Natuurlijk zullen er nog veel meer zijn, maar dan heb je alvast een goed idee.

Onze data simkaart is perfect te gebruiken voor alle onderstaande toepassingen:
Laptops met 4G of LTE-ondersteuning
Navigatiesystemen
IoT-apparaten (& M2M)
Alarmsystemen (veiliger dan via WiFi!)
Beveiligingscamera's (veiliger dan via WiFi!)
GPRS-trackers / apparaten
Mobiele printers
Portable gaming consoles met 4G
Zonnepanelen
4G dongels
Tablets
In elektrische fietsen, auto’s, scooters, etc.
Smartphones
Mobiele POS-systemen (pinapparaten)
Beveiligingssystemen (veiliger dan WiFi!)
Smartwatches
Beurs / Congres / Festival internet
Smart home-apparaten met 4G
E-readers

Waar let ik op bij het kopen van data simkaarten?

Er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een data simkaart. Zie onderstaand de belangrijkste punten:

  1. Type simkaart
  2. Tarieven
  3. Mobiel netwerk
  4. Roaming

1. Welk type simkaart

Zorg ervoor dat je het juiste type simkaart koopt voor je mobiele apparaat. Sommige apparaten vereisen een micro-sim, terwijl andere een nano-sim vereisen. Tevens gebruiken sommige oudere apparaten nog het ‘standaard sim formaat’. Al onze simkaarten worden geleverd in alle 3 de formaten. Wij leveren altijd transformatie adapters erbij. Je kunt dus ten aller tijden switchen tussen alle formaten. Handig he!

2. Tarieven & Beperkingen

Vergelijk de kosten van verschillende data simkaarten voordat je een keuze maakt. Sommige simkaarten bieden een mooie prijs, maar hebben misschien een beperkte databundel, zijn maar 30 dagen geldig waarna ze vervallen, of hebben een beperkte snelheid. Wederom heeft onze data simkaart als enige in de markt alleen maar voordelen op alle bovengenoemde punten. Totaal geen verkooppraatje, maar wij zijn gewoon enthousiast over de oplossing die wij voor iedereen bedacht en ontwikkeld hebben!

3. Welke mobiele netwerken?

Kies een data sim dat gebruik maakt van het mobiele netwerk waarmee je wilt verbinden. Mocht je meerdere netwerken willen op 1 simkaart? Dan is onze Europa data simkaart de ideale oplossing met dekking door heel Europa + in de meeste landen dekking van meerdere providers.

4. Heb je roaming nodig?

Wanneer je de voorkeur hebt dat je data only sim het ook in het buitenland doet, is het belangrijk om te controleren of de data simkaart internationale roaming ondersteunt. Als dit het geval is, kun je ook in het buitenland verbinding maken met het mobiele netwerk.
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *